Ingezonden persbericht


Capgemini en TU Delft bieden masterclasses ter verbetering dienstverlening in sectoren Rail, Aviation, Utilities, Telecom en Media

Onlangs is de TU Delft gestart met masterclasses Aviation, Utilities, Media & Telecom en Rail. Deze leergangen zijn ontwikkeld in samenwerking met Capgemini Nederland en erop gericht de dienstverlening van Capgemini op deze gebieden verder te verbeteren.

Door de voortdurende ontwikkelingen binnen genoemde segmenten, signaleert Capgemini een toenemende behoefte aan analisten die de bedrijfsprocessen doorgronden en de taal van de klant spreken. "Bedrijven hebben te maken met sterk veranderende regelgeving, moeten in toenemende mate vanuit de klant denken en het spanningsveld tussen technologische innovaties en bestaande IT beslechten. Om onze klanten bij deze uitdagingen te ondersteunen, komen kennis van de techniek en de business in onze businessanalisten samen. Hun kennis moet bovendien altijd actueel en van de hoogste kwaliteit zijn. De samenwerking met de TU Delft is een van de manieren waarop we dit waarborgen", aldus Arne Eindhoven, senior business analist bij Capgemini.

De leergangen die Delft TopTech, de school of executive education van de TU Delft, vanaf dit jaar verzorgt, zijn erop gericht de relatie tussen IT en business te versterken. In het programma wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste technologische- en marktontwikkelingen, waardoor de businessanalisten van Capgemini beter kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Elk jaar zullen circa veertig businessanalisten van Capgemini de halfjaarlijkse opleiding volgen en deze afsluiten met de publicatie van een paper. "Door wetenschap, trends en praktijk te combineren is een sterk programma ontstaan. De afsluitende papers moeten de kroon op het werk worden en we zijn erg benieuwd welke nieuwe inzichten er ontstaan", aldus Guus de Mari, programmamanager van Delft TopTech.

De samenwerking met de TU Delft past goed binnen het beleid en de visie van Capgemini. Naast de opleidingen die Capgemini Academy verzorgt, heeft Capgemini Nederland samenwerkingsverbanden met Hogescholen en Universiteiten. In samenwerking met de Radboud Universiteit wordt bijvoorbeeld een masteropleiding op het gebied van Architectuur ontwikkeld.

EINDE PERSBERICHT


Ingezonden persbericht