Ingezonden persbericht


FNV Zelfstandigen introduceert eerste MVO-scan voor ZZP'ers

Amsterdam, 15 mei 2008 - Vandaag hield FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp'ers) een symposium over MVO voor zelfstandig ondernemers. Deelnemers aan het symposium en het bijbehorende debat waren mevrouw R.M. Bergkamp, directeur-generaal Ministerie van Economische Zaken, de heer A. Rinnooy Kan, voorzitter SER en de heer W. Lageweg, directeur MVO Nederland. Namens de zelfstandig ondernemers nam mevrouw E. van Engel deel aan de discussie.

Centraal in het debat stond het nut van MVO voor en door zelfstandig ondernemers. Hoe kan je als zelfstandige duurzaam inkopen? Kun je klanten selecteren op basis van hun MVO gedrag? Kun je meer winst maken met MVO? Vaak wordt gedacht dat MVO geen zin heeft voor de zelfstandig ondernemer, maar dit is juist wel het geval.

FNV Zelfstandigen ondersteunt daarom haar leden bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen met de MVO-scan voor zzp'ers. Met deze scan kunnen zelfstandigen meten in welke mate zij maatschappelijk verantwoord bezig zijn, of dat nog beter kan en hoe dat dan zou kunnen.

Martin Spanjers, voorzitter FNV Zelfstandigen, overhandigde de eerste MVO DNA-scan aan de heer Rinnooy Kan en mevrouw Bergkamp. "Dit is een moment waar de SER graag bij wil zijn. Ik ben blij dat ook de kleinst denkbare onderneming, aandacht besteedt aan MVO. Ik heb groot respect voor de tijd en energie die zzp'ers stoppen in dit onderwerp", aldus Rinnooy Kan.

Volgen Erica van Engel is vandaag de beweging in gang gezet. "Ik hoop dat hiermee een netwerk ontstaat van zzp'ers die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als alle zelfstandigen meedoen, maken we verschil."