Ingezonden persbericht


Albers wil stijgende lijn vasthouden

Christijan Albers hoopt komend weekend een sterke race neer te zetten op de EuroSpeedway Lausitz, waar de vierde race van het DTM-seizoen wordt verreden. Twee weken geleden finishte de enige Nederlander in de DTM nog op een prima dertiende plaats in het Italiaanse Mugello. Dat resultaat wil hij op het Oost-Duitse circuit graag een passend vervolg geven.

In 2004 was Albers voor het laatst actief op de EuroSpeedway Lausitz. Hij behaalde er de pole-position en werd uiteindelijk tweede in de race, achter Mattias Ekström. "Het circuit is enorm veranderd sinds de laatste keer dat ik hier heb gereden", zegt Albers. "Maar het blijft een erg fraai circuit met snelle bochten en lange rechte stukken. Er zit zelfs nog een stukje kombaan in." De EuroSpeedway ligt in het uiterste oosten van Duitsland, vlakbij de Poolse en Tsjechische grens. "Dat blijft toch een compleet andere wereld. Daar verbaas ik me iedere keer weer over, als ik naar het circuit rijd."

"De aërodynamische afstelling van de auto speelt een erg belangrijke rol op EuroSpeedway", weet Albers. "Het wordt dus zaak om tijdens de trainingen op vrijdag zo snel mogelijk een goede set-up te vinden. Als we daarin slagen, denk ik dat we het daar net zo goed kunnen gaan doen als in Mugello. Ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in."

Noot voor redacties: (