Ingezonden persbericht


Partij Peijnenburg ontbijtkoekvarianten uit de handel genomen

Geldrop, 15 mei 2008 - Koninklijke Peijnenburg heeft een partij Peijnenburg ontbijtkoekvarianten uit de handel genomen. Koninklijke Peijnenburg heeft hiertoe besloten, nadat is geconstateerd dat de betrokken partij mogelijk met kleine metaaldeeltjes is verontreinigd. Om ieder risico uit te sluiten, haalt Koninklijke Peijnenburg de betrokken partij ontbijtkoek uit de handel. Koninklijke Peijnenburg adviseert consumenten de betreffende ontbijtkoekvarianten niet te nuttigen.

Het gaat om de onderstaande producten met als houdbaarheidsdatum 22/08/08 en 29/08/08. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking.


* Gesneden Peijnenburg ontbijtkoek, in de varianten:


- Naturel, 200 gram


- Minder suiker, 350 gram


- Volkoren, 200 gram


- Parelkandij, 220 gram


- Gember, 220 gram


* Kapitein Koek in de drie smaken rozijnen, melkchocolade, vanille
* Happers naturel

* Peijnenburg dubbel Op Melk
Bovenstaande producten met een andere houdbaarheidsdatum voldoen wel aan de kwaliteitscriteria. Dit geldt ook voor alle andere varianten ontbijtkoek van Koninklijke Peijnenburg.

Indien consumenten ontbijtkoek uit de betrokken partijen hebben genuttigd en naar aanleiding hiervan vragen hebben, kunnen zij vanaf vrijdagochtend 08:00 uur gratis bellen naar het informatienummer: 0800-0991150. Dit nummer is op werkdagen en in het weekend bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur.

Koninklijke Peijnenburg adviseert consumenten uit voorzorg geen enkel risico te nemen en de ontbijtkoekvariant met de betreffende houdbaarheidsdatum en gewicht weg te gooien. De streepjescode van de verpakking kan worden uitgeknipt en ongefrankeerd onder vermelding van naam, adres, postcode en woonplaats en bank- of gironummer worden gestuurd naar:

Koninklijke Peijnenburg

Antwoordnummer 19

5660 VB GELDROP

Het aankoopbedrag zal zo spoedig mogelijk worden overgemaakt.

Koninklijke Peijnenburg biedt haar excuses aan voor ieder mogelijk ongemak.

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht