Ingezonden persbericht


Brandweer redt Lingo

Een ludieke actie om kandidaten te werven voor het populaire spelprogramma LINGO heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Met tussenkomst van de brandweer is het plan alsnog geslaagd.

Na onderzoek blijkt helium het meest gespelde zesletterwoord te zijn in LINGO. Lucillle Werner en haar mysterieuze secondant JP grijpen dit weetje aan door op een bijzondere manier op zoek te gaan naar kandidaten. Lucille Werner: "Normaal gesproken houden we strenge selectiedagen om de juiste kandidaten te vinden. Voor deze keer hebben we iets luchtigers bedacht". Gisteren zijn tien heliumballonnen met daaraan een kaartje opgelaten. Wie een ballon met kaartje vindt en reageert, mag direct meedoen aan het populaire taalspel.

Een deel van deze ballonnen waaide echter rechtstreeks de bomen in. Hierdoor wordt potentiële kandidaten natuurlijk de kans ontnomen om in LINGO een geldbedrag te winnen. Het is helaas ondoenlijk gebleken de ballonnen uit de bomen te halen. Met medewerking van de brandweer uit Hilversum is het gelukt een aantal nieuwe ballonnen los te laten vanaf veilige hoogte. Om boven de bomen uit te komen, is Lucille door een brandweerladder dertig meter de lucht in getild. De moedige brandweermannen worden rijkelijk beloond voor hun inzet: zij zijn uitgenodigd om LINGO te komen spelen.

LINGO blijft hoogterecords breken. Het is inmiddels het meest gespeelde spel op televisie en in januari 2009 bestaat het programma twintig jaar.