De Doelen Concertgebouw

BINNENKORT

Messiaen en het orgel
ZA 31 MEI '08

MESSIAEN EN HET ORGEL

Maan Roos Muziek
ZO 1 JUN '08

MAAN ROOS MUZIEK

Dutch Blend Meeting 2008
VR 23 MEI '08

DUTCH BLEND MEETING 2008

Passe-partout Rotterdamse Orgeldagen 2008
VR 30 MEI '08 | |

PASSE-PARTOUT ROTTERDAMSE ORGELDAGEN 2008

VRIJDAG 30 MEI T/M ZATERDAG 7 JUNI 2008

relevante artikelen:
Rotterdamse Orgeldagen

prijs
normale prijs
EUR 40
bestel nu!
Passe-partout Rotterdamse Orgeldagen 2008

-
Van 30 mei t/m 7 juni vindt in Rotterdam de eerste editie plaats van de Rotterdamse Orgeldagen (RODA), een zinnenprikkelend festival waarin de `koning der muziekinstrumenten' met zijn indrukwekkende repertoire geëerd wordt.

Op het programma staat een keur aan activiteiten. U kunt genieten van adembenemende concerten op een aantal prachtige locaties en spraakmakende orgels in Rotterdam, zoals de Marcussen-instrumenten in de Laurenskerk (waaronder het grootste orgel van Nederland!) en het Flentrop-orgel in de Doelen. Ook kunt u meefietsen in een speciale orgelfietstocht, de muziekkeuze bepalen voor een aantal lunchconcerten door te stemmen op de eerste Rotterdamse Orgelcanon, of een vernieuwend concert bijwonen waarbij kruisbestuiving wordt gezocht tussen het orgel en koperblazers, een harmonieorkest en een Antilliaanse brassband!

In de Doelen vindt onder andere een indrukwekkende uitvoering plaats door de Marinierskapel en de Britse orgelvirtuoos en gastorganist-in-residence, Thomas Trotter. Ook het slotconcert waarin het orgel wordt gecombineerd met slagwerk en blazers vindt plaats in de Doelen. Het hoogtepunt van deze avond is een reprise van het multimediale werk Laudate Dominum voor orgel en filmprojectie, met muziek van Jan Welmers en beelden van Jaap Drupsteen. Voor dit werk dient de orgelkas zelf als beeldscherm voor projectie. RODA, een festival vol verrassingen, waarin traditionele hoogstandjes hand in hand gaan met vernieuwend werk! Oude Orgels, Nieuwe Wind!

Een passe-partout voor de Rotterdamse Orgeldagen 2008 kost EUR 40 en geeft toegang tot alle concerten inclusief de concerten van de Groene Orgelfietstocht en de masterclass. Het passe-partout geeft geen toegang tot het symposium.
Bovendien geeft het passe-partout recht op één gratis drankje na afloop van het openingsconcert en een gratis kopje koffie/thee bij het Messiaen-concert, het concert met Thomas Trotter en de Marinierskapel en bij het slotconcert.

Een passe-partout voor de Rotterdamse Orgeldagen bestelt u hier Kaarten voor de Groene Orgelfietstocht zijn hier te bestellen.


-
www.rotterdamseorgeldagen.nl

---