Ingezonden persbericht


M-Lab ontvangt positief advies van Raad van Cultuur

M-Lab, het laboratorium voor muziektheater dat in september 2007 haar deuren opende, heeft een positief advies ontvangen van de Raad van Cultuur voor het Kunstenplan 2009-2012 van het ministerie van OC&W. Het is uniek te noemen dat een nieuwkomer, die nog geen jaar bestaat, een dergelijke positieve indicatie krijgt. Er wordt geadviseerd het volledig aangevraagde bedrag toe te kennen.

Volgens de Raad liggen er veel kansen om nieuw Nederlands muziektheaterrepertoire en het genre musical te vernieuwen. In zijn ogen is M-Lab de aangewezen instelling om deze functie te vervullen in de basisinfrastructuur 2009-2012 en tevens het kwalitatieve, kleinschalige musicalaanbod te vergroten. Bovendien vindt de Raad het positief dat door het initiatief een breed publiek kennis kan maken met nieuw Nederlands muziekrepertoire, waarbinnen meer ruimte is voor innovatie dan in het gangbare, commerciële aanbod. Ten slotte spreekt de Raad de verwachting uit dat de innovaties van M-Lab ook creatieve en inhoudelijke winst gaan opleveren voor de commerciële musicals.

----------

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en van de VandenEnde Foundation.



Ingezonden persbericht