AANKOOP VAN ELECTRICITE DU BOIS DU PRINCE
MESA, een 86,3%-dochtermaatschappij van de NATIONALE PORTEFEUILLEMAATSCHAPPIJ, heeft haar deelneming van 50% in ELECTRICITE DU BOIS DU PRINCE verkocht aan AIR ENERGY, haar partner in deze vennootschap. ELECTRICITE DU BOIS DU PRINCE bezit een windmolenpark met een nominale capaciteit van 22MW in Fosses-la-ville / Mettet.

Dankzij deze transactie zal MESA een bedrag van EUR 10,1 miljoen incasseren en zal NPM een meerwaarde van EUR 7,6 miljoen boeken in de eng geconsolideerde rekeningen en van EUR 6,7 miljoen in de geconsolideerde rekeningen (aandeel van de groep). Het gecumuleerde jaarlijkse interne rendementspercentage dat door NPM op dit project is gerealiseerd bedraagt 57% (hoge risico en hefboomeffect).

Over Air Energy
Air Energy (www.airenergy.be) werd opgericht in 2001 en is een groep actief in de productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, met name uit windenergie. Met een projectenporfolio van 380 MW, waarvan 55 in functie en 26 MW in opbouw, is Air Energy één van de marktleiders in de sector van de windenergie in België. Het bedrijf is genoteerd op Alternext by Euronext Brussel, en wordt idirecte gecontroleerd door de Nederlandse groep ENECO bv.

Noot voor de pers:

Frédéric Dawans - Tél + 32 81 64 05 07
www.airenergy.be
info@airenergy.be