Ingezonden persbericht


Persbericht Mamadoo - participatie SecureLink Groep

Blaricum, 15 mei 2008

Mamadoo Ventures B.V., een niche investeringsmaatschappij, kondigt per 2 mei participatie aan in de SecureLink Groep, een succesvolle en sterk groeiende Benelux security integrator welke recent een kantoor in Nederland heeft geopend. De participatie past volledig in de strategie van Mamadoo deel te nemen in middelgrote organisaties met een duidelijk gerichte focus voorzien van de ambitie om in groei te versnellen. SecureLink is opgericht in 2003 en heeft een breed dienstenpakket op het gebied van het ontwerpen, realiseren en onderhouden van netwerkbeveiliging infrastructuren. De SecureLink organisatie telt ruim 35 specialisten.

Over Mamadoo

Mamadoo Ventures is een recent door Ruud Kroon en Hans Snel, voormalige oprichters/eigenaren van netwerkintegrator Netlink B.V., opgerichte investeringmaatschappij welke nastreeft meerdere deelnemingen te verwerven in middelgrote ondernemingen welke voldoen aan de volgende kenmerken: een goede specialisatie, actief in een of meerdere groeimarkten, ambitie om in groei te versnellen en een bedrijfsmodel waarin services/dienstverleningsmodellen met een continu karakter aanwezig/mogelijk zijn. Ruud Kroon en Hans Snel beschikken over een jarenlange ervaring en een zeer succesvolle realisatie van de toonaangevende netwerkintegrator Netlink B.V. (thans AXIANS) welke in 2004 verkocht is aan het Franse VINCI concern. Mamadoo heeft thans drie participaties en oriënteert zich op enkele andere opportunities.

Motivatie

Hans Snel, van Mamadoo: "Participatie in SecureLink was voor ons een logische keuze". SecureLink heeft een bewezen trackrecord, kent een zeer goede security focus met hoge vendorstatussen en is financieel zeer gezond. Bovendien had SecureLink al enige tijd de ambitie om haar activiteiten in Nederland verder uit te breiden en de Belgische activiteiten in groei te doen versnellen. SecureLink is ons vanuit diverse kanten aanbevolen. Bovendien heeft de Nederlandse IT sector duidelijk behoefte aan een security integrator welke security elementen implementeert vanuit gecombineerde networking security integratie kennis. Iets wat slechts bij enkele integrators in Nederland beschikbaar is.

Ruud Kroon, van Mamadoo: "Onze jarenlange ervaring in de networking industrie en netwerkintegratie markt zal een geweldige bijdrage leveren aan het zittend management en de recent gestarte activiteiten in Nederland". De security markt is snelgroeiend. Bovendien zal security een steeds voornamere rol in de ICT infrastructuur gaan vervullen door de complete verandering van het karakter van bedrijfsnetwerken. De snel opvolgende innovaties bieden SecureLink aanzienlijke kansen".

Frank Staut, oprichter van SecureLink: "Participatie van Mamadoo in SecureLink was voor ons een geweldige kans". Via ons relatienetwerk zijn wij in contact gekomen met Ruud Kroon en Hans Snel. Hun jarenlange ervaring past precies in hetgeen wij zochten om onze groeiambities voor SecureLink te realiseren. Ook de uitstekende contacten en kennis van de Nederlandse IT industrie zijn van grote waarde voor de verdere ontwikkeling van onze recent geopende Nederlandse organisatie. Met Mamadoo hebben wij een partner gevonden welke ons de ruimte geeft te ondernemen, daar een actieve bijdrage aan kan leveren en een prima klankbord is voor ons managementteam.

Over SecureLink

SecureLink, gevestigd in Wommelgem te België, is een internationaal opererende security en networking integrator met vestigingen in België en Nederland. SecureLink is in 2003 gestart door Bert van Loco, Hans van Erum en Frank Staut. Alle drie de oprichters hebben uitgebreid ervaring opgedaan in de security en networking markt en zijn actief in de onderneming.

Om te voldoen aan de vraag van de bestaande en nieuwe SecureLink klanten die vaak gevestigd zijn in de Benelux, is SecureLink in april 2008 gestart met een vestiging in Nederland. Medeoprichters van de vestiging in Nederland zijn Marco Barkmeijer en Peter Mesker. Beiden beschikken over een decennium aan ervaring in de security en networking markt.

Na te zijn uitgegroeid tot de nummer 1 gespecialiseerde security en networking integrator in de Belgische markt, heeft SecureLink zich als doel gesteld in groei te versnellen en een gedegen marktpositie te verwerven in de Nederlandse markt. De recente overnames van Telindus door Belgacom en Getronics door KPN zullen ons veel extra kansen bieden. Partijen van die omvang blijken niet in staat organisaties van gespecialiseerde security diensten op een goede manier te voorzien. Ook voorname security vendors kiezen voor partners, als SecureLink, welke focus en kennis van zaken hebben.

Het SecureLink onderscheid is gebaseerd op een jarenlange praktijkervaring, de focus op een afgebakend productportfolio en een integrale networking security aanpak in combinatie met innovatieve dienstverlening en persoonlijke aanpak en flexibiliteit.

SecureLink heeft intensieve partnerships met voorname security vendors als Juniper, Imprivata, IronPort, Infoblox, RSA en BlueCoat. De SecureLink organisatie telt ruim 30 specialisten en realiseerde in 2007 een omzet van ruim 6.5 MIO.