Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Internationale menwedstrijd Beekbergen bol van hoogtepunten

15/05/2008

Beekbergen, 15 mei 2008
Voor de Nederlandse vierspanrijders wordt de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn van 24 tot en met 27 juli een cruciale wedstrijd. Niet alleen strijden zij om de hoogste eer in het Nederlands Kampioenschap, in Beekbergen wordt tevens bepaald welke negen vierspanrijders door bondscoach Tjeerd Velstra worden afgevaardigd naar het Wereldkampioenschap in Beesd van 3 tot en met 7 september.

De beste Nederlandse vierspanrijders komen daarom aan de start op de terreinen van Riant Equestrian Centre, waar zij het bovendien opnemen tegen top vierspanrijders uit de gehele wereld. Ook voor deze menners is Beekbergen een van de belangrijkste laatste etappes op weg naar het WK en kunnen zij tevens punten verdienen voor de lucratieve indoor Wereldbekerserie komende winter. Toprijders als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof, plaatselijk favoriet Hans Heus, Boyd Exell, Christoph Sandmann, Tomas Eriksson, Gert Schrijvers, Zoltan Lázár, Werner Ulrich en Benjamin Aillaud vormen de smaakmakers van het top deelnemersveld.
Uiteraard ontbreken de internationale tweespan paarden en vierspan pony's niet op het programma. Voor deze rubrieken is 2008 een WK-tussenjaar, maar dat neemt niet weg dat er niet fel gestreden zal worden. Gastvrouw en oud-wereldkampioene Mieke van Tergouw heeft haar zinnen gezet op een overwinning op eigen terrein.

Beekbergen biedt echter méér dan alleen topsport. Evenals in 2007 is het dorp Beekbergen nauw betrokken bij het Paardenspektakel en zullen de winkeliers hun etalages weer decoreren in de stijl van de menwedstrijd. Woensdagavond 23 juli vindt het Riant Charity Dinner plaats in het VIP paviljoen op het hoofdterrein van de internationale menwedstrijd. De opbrengst van deze feestelijke en gezellige avond komt geheel ten goede aan het Ronald McDonaldhuis in Zwolle, het goede doel waaraan de internationale menwedstrijd zich dit jaar heeft verbonden. Op vrijdag 25 juli zijn alle Apeldoornse ondernemers van harte welkom in het VIP paviljoen voor de ondernemersdag. Diverse sprekers zullen `s middags het interessante programma vullen.

De gezellige Country Fair met gevarieerde stands en het ruime aanbod aan catering biedt voor jong en oud vertier. Speciaal voor de jeugdige bezoekers worden er diverse activiteiten georganiseerd met onder andere schminken, schatgraven en er is een springkussen aanwezig. Uiteraard ontbreekt de bekende McDonald clown niet! De zondag staat in het teken van de Ladies Day. Alle dames worden uitgenodigd een hoed te dragen en voor de draagster van de mooiste hoed staat er een fraai kado klaar. Zowel in het VIP paviljoen als in het promodorp zijn er allerlei lekkernijen verkrijgbaar om de typisch Engelse High Tea sfeer te creëren.

De toegang is alle dagen gratis!