Gemeente Delft

TU gebouw snel gesloopt

Oranje Sloopwerken uit Spijkenisse start begin volgende week met de sloop van het uitgebrande gedeelte van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit. Dit heeft te maken met de noodzaak tot het nemen van maatregelen voor het verleggen van een 10 kV hoogspanningsleiding direct naast het gebouw. Afhankelijk van de daarvoor te treffen voorzieningen is er dus nog geen exact moment voor de start van de sloop aan te geven.

Het 'te behouden' gedeelte van het uitgebrande gebouw moet daarnaast afdoende beschermd worden. Ook hiervoor biedt het uitstel voldoende tijd. De aannemer plaatst een constructie om het gebouw die beschadigingen door de sloop moet voorkomen.

Er wordt aanvankelijk gesloopt met behulp van een grote metalen bal die onderdelen van het gebouw gecontroleerd neerhaalt. De sloopwerkzaamheden nemen waarschijnlijk enkele weken in beslag. Er wordt een nevelkanon ingezet voor stofoverlast.

Het gebouw heeft enige jaren geleden een asbestsanering ondergaan waardoor de hoeveelheid asbest nihil is. De asbest die zich nog in het gebouw bevinden is gebonden. Deze kan bij sloop goed opgevangen worden. Desondanks worden er voortdurend controlemetingen uitgevoerd.