Politie Midden- en West Brabant

Zes arrestaties rondom voetbalwedstrijd RKC-ADO Den Haag

WAALWIJK, 15 mei 2008

Zes arrestaties rondom voetbalwedstrijd RKC-ADO Den Haag

WAALWIJK: De politie heeft rondom de wedstrijd RKC-ADO Den Haag zes arrestaties verricht. De meeste aanhoudingen werden verricht na afloop van de wedstrijd. Twee verdachten werden aangehouden in verband met de mishandeling van een steward. Verder werden er drie knapen opgepakt die zich niet konden legitimeren. Ook een illegale kaartverkoper werd gearresteerd. De politie zette vandaag extra mensen in nadat informatie was binnen gekomen dat Haagse supporters wellicht zonder geldig kaartje naar Waalwijk zouden komen, waardoor mogelijk rellen konden uitbreken.

De Mobiele Eenheid en enkele andere politiediensten die vrijgemaakt waren voor het politietoezicht bij deze wedstrijd werden vanmiddag eerder opgeroepen nadat informatie bekend geworden was dat er mogelijk een groep Haagse supporters (100 a 150 man) , buiten de combiregeling om naar Waalwijk wilde komen om daar de openbare orde te verstoren. Er werd besloten, op grond van de plaatselijke APV, om deze aanhangers bij aantreffen in Waalwijk te vorderen de stad te verlaten. De politie controleerde op de A 59 ter hoogte van de afslag Waspik en de afslag Drunen en in het centrum op deze supporters. Er werden slechts enkele Ado aanhangers aangetroffen, hen werd gevorderd de stad te verlaten. De politie MW-Brabant kreeg bij deze actie ondersteuning van het Korps Landelijke Politie Diensten en Brabant Noord. Er werden rondom de wedstrijd zes verdachten aangehouden:

· Te 17.45 uur werd op de Akkerlaan een 28-jarige Utrechtenaar aangehouden die illegaal een toegangskaartje probeerde te verkopen. · Omstreeks 20.35 uur werd op verzoek van een steward een 43-jarige dronken Hagenaar aangehouden. De man wilde de businessclub in, hetgeen vanwege zijn dronken toestand niet werd toegestaan door de medewerker van RKC. De steward kreeg toen een elleboogstoot van de Hagenaar tegen zijn rechterschouder waardoor hij viel. De politie moest pepperspray inzetten om de verdachte te kunnen overmeesteren. Er werd ook een 42-jarige Rijswijker aangehouden vanwege betrokkenheid bij deze zaak.
· Na afloop van de wedstrijd werd een 20-jarige Tilburger aangehouden op de Burgemeester Smeelelaan aangehoudenomdat hij zich niet kon legitimeren. Voor hetzelfde feit werd daar ook een 27-jarige man uit Sprang Capellle opgepakt. Deze verdachte die een stadionverbod heeft, verklaarde dat hij met vrienden richting de Groenewoudlaan wilde ghaan om daar met Ado supporters de confrontatie aan te gaan. Tevens werd een 25-jarige Waalwijker voor dit delict aangehouden.

Auteur: Willem van Hooijdonk