Time : 10:17:10
Date : 24 April 2008
Sender Name: Bemefa

Stijgende voedselprijzen: mengvoedersector antwoordt met technologische creativiteit S²=T²+C² is volgens Bemefa, de Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten, de sleutel voor het succes van de Belgische mengvoederindustrie. Het Succes van de Sector zal zich namelijk enkel vermenigvuldigen als tegelijkertijd intern aandacht wordt besteed aan Technologisch onderzoek en Creatieve opleiding, en extern aan Transparantie en Communicatieve overtuiging.

Vorig jaar had de voorzitter van Bemefa, de heer Patrick Vanden Avenne, een droom: de realisatie van een onafhankelijk en internationaal uitgebouwd Feed Technology Center (FTC), gevestigd in België. Deze kaart wordt nu volop door Bemefa verder uitgespeeld.

Op 15 mei komen de verschillende Europese partners (o.a. Hogeschool Gent, Universiteit Piacenza, Universiteit Wageningen, IFF uit Braunschweig, Tecaliman France, ...) die reeds hun samenwerking hebben toegezegd, samen in de kantoren van Bemefa. Het businessplan zal er besproken worden. De resultaten van een door Bemefa gevoerde peiling zullen worden voorgesteld.

Deze onderstreept het belang van het onderzoek naar technologische innovaties (minder nitraten, minder ammoniak, valorisatie van bijproducten biobrandstoffen, milieumaatregelen ...), de absolute behoefte aan goed opgeleid personeel en de noodzakelijke hulp voor de implementatie van de richtlijnen bij de vele KMO's.

Een eerste project van Creatieve opleiding zit in de pipeline : e-learning!

De recente prijsontwikkelingen van de grondstoffen sterken Bemefa in haar visie. De mengvoedersector staat immers voor een enorme uitdaging om de structurele prijsstijgingen van vlees, melk en ei het hoofd te blijven bieden. De discussie over de genetisch gewijzigde soja zal niet uit de weg gegaan worden: de mengvoedersector wenst haar maatschappelijke rol integraal te vervullen en haar milieu-medeverantwoordelijkheid op te nemen.

Bemefa, de Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten in België, telt 180 leden. Samen vertegenwoordigen zij 95% van de nationale productie. De sector stelt 3000 personen te werk. Met een nationale productie van 6 miljoen ton en een omzet van 2.5 miljard euro is de mengvoederindustrie de belangrijkste toeleverancier van productiemiddelen voor de landbouw.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie :
Yvan Dejaegher,
Directeur-generaal,
02/512 09 55 of 0477/31 88 75