Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PRIMEUR: NATIONALE WEEK VAN DE FILERIJDER

Massaal hart onder riem filerijder

Tijdens de Nationale Week van de Filerijder van 15 tot en met 22 mei 2008 hebben vele organisaties de krachten gebundeld om aan de filegedupeerden te tonen dat ze er niet alleen voor staan. Op diverse locaties nabij fileknelpunten wordt de automobilist in de avondspits tussen 16:00 en 20:00 uur in de watten gelegd met diverse gratis acties. De filerijder profiteert van file food, een banencheck, een gezondheidscheck, een autocheck en een relaxbehandeling. De aftrap voor de Week van de Filerijder is op het Nationaal File Forum op 15 mei.

Met de Nationale Week van de Filerijder vraagt de Partij van de Filerijder als initiatiefnemer extra aandacht voor de fileproblematiek en worden ernstige, maar ook onderbelichte neveneffecten voor de automobilist voor het voetlicht gebracht. Luc van Bussel, initiatiefnemer van de week: "Naast de filecrisis actief op de kaart te zetten bij politiek Den Haag, willen we aan de filerijders laten merken dat wij hen niet vergeten zijn. Het is fantastisch om te zien dat zoveel organisaties hieraan meewerken."

Waarom juist voor deze acties is gekozen, wordt toegelicht op het Nationaal File Forum. Tijdens deze bijeenkomst gaan prominente organisaties, politici, beleidsmakers en deskundigen met praktische oplossingen de discussie aan om de Nederlandse filecrisis te bestrijden.

Programma Nationale Week van de Filerijder:

Donderdag 15 mei: Nationaal File Forum


- Voor genodigden

Vrijdag 16 mei: File food

Gratis file food (spare ribs) van Myleasecar.nl en Spare Rib Express bij:


- A1 Tankstation Hammerstein (Diemen-Noord)


- A2 Texaco Bisde (Culemborg)


- A13 (richting Den Haag) Parkeerplaats Drijver (Delft)


- A16 Texaco Prinsenland (Rotterdam)

Maandag 19 mei: Banencheck

Gratis banencheck door werkdichterbijhuis.nl bij:


- A2 Texaco Bisde (Culemborg)

Dinsdag 20 mei: Gezondheidscheck

Gratis gezondheidscheck door KeurCompany (ArboNed) bij:


- A2 Texaco Bisde (Culemborg)

Woensdag 21 mei: Autocheck

Gratis autocheck door Profile Tyrecenter bij:


- A27 Tankstation OK (Nieuwegein)

Donderdag 22 mei: Relaxbus

Gratis massage door Eileen in de Relaxbus:


- A2 Texaco Bisde (Culemborg)

De Nationale Week van de Filerijder is een initiatief van de Partij van de Filerijder en wordt mede mogelijk gemaakt door Myleasecar.nl, Spare Rib Express, werkdichterbijhuis.nl, KeurCompany (ArboNed), Profile Tyrecenter Utrecht en Eileen.

Partij van de Filerijder

De Partij van de Filerijder is een maatschappelijke beweging die zich structureel hard maakt voor de belangen van de slachtoffers van de filecrisis in ons land. De Partij van de Filerijder is van mening dat de aandacht van politiek & overheid momenteel onvoldoende is gefocust op het snel terugdringen van de files, dat er veel te eenzijdig wordt gekeken naar langere termijnoplossingen en dat het ontbreekt aan voldoende communicatie met de filerijders.

EINDE BERICHT