DAF Trucks Eindhoven, 15 mei 2008

Aantal onderdelen groeit naar meer dan 60.000

PACCAR Parts breidt TRP-programma uit met originele SAF asdelen

In het kader van de 'One Stop Shop'-strategie waarbij de vervoerder voor alles op het gebied van zijn wagenpark op één adres terecht kan, introduceerde PACCAR Parts al in 1995 haar Truck and Trailer Parts-programma met de naam TRP. De nieuwe TRP-catalogus met onderdelen voor alle merken trucks, getrokken materieel en werkplaatsbenodigdheden behoort tot de meest uitgebreide in de truckindustrie. Het TRP-programma telt namelijk meer dan 60.000 artikelen, waaronder nu ook originele SAF-delen voor trailer-assen.

TRP behoort tot de meest professionele en complete programma's met onderdelen voor alle merken trucks, trailers en werkplaatsbenodigdheden. Omdat het volledig geïntegreerd is in de systemen van PACCAR Parts wordt dezelfde hoge service geboden als voor DAF-delen, zowel in kwaliteit als in snelheid van leveren. PACCAR Parts Europe heeft een toonaangevend hoge servicegraad van 98%, wat betekent dat bijna alle onderdelen direct beschikbaar zijn voor uitlevering aan de dealer.

De kwaliteit van het TRP-productenprogramma wordt opnieuw onderstreept door de toevoeging van het volledige assortiment SAF-asdelen voor trailers. Zo'n 80% van het onderhoud van en reparaties aan trailers heeft betrekking op de assen. Daarvoor levert PACCAR Parts nu dus ook onder andere remschijven, -voeringen, -trommels en -blokken van het merk SAF.

Overigens zijn alle 60.000 artikelen van het TRP-programma te vinden in de nieuwe digitale catalogus op www.daf.com/trp, waar dankzij een uitgebreide zoekfunctie snel op zowel merk als onderdelengroep naar de benodigde onderdelen gezocht kan worden. Daarnaast is ook een nieuwe gedrukte versie van de TRP-catalogus beschikbaar. Het is een van de meest uitgebreide catalogi voor onderdelen en werkplaatsbenodigdheden in de truck-branche, tekenend voor het toonaangevende aanbod daarin. Net als de TRP-producten is ook de nieuwe TRP-catalogus exclusief verkrijgbaar bij de DAF-dealer.

DAF Trucks N.V. - een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc, een van de grootste producenten van zware trucks in de wereld - is een toonaangevende producent van lichte, middelzware en zware trucks met in Europa*) een marktaandeel van zo'n 14% in de klasse boven 15 ton. De onderneming leverde het afgelopen jaar in totaal bijna 61.000 vrachtauto's af op markten binnen en buiten Europa. Daarnaast is DAF toonaangevend op het gebied van de diensten áchter het product: Multi Support Reparatie- en Onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelen-voorziening. DAF Trucks N.V. heeft fabrieken in Eindhoven en in het Belgische Westerlo, meer dan 1.000 dealers en servicepunten in Europa. Bij DAF in Eindhoven en Westerlo werken in totaal ruim 8.500 mensen.