Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT

Utrecht, 15 mei 2008

Duurzame jongeren zeggen waar het op staat in New York

Jongerenvertegenwoordigers ontmoeten minister Verburg

De Nederlandse jongerenvertegenwoordigers Don en Maayke bieden minister Verburg vanavond hun ideeën over duurzaamheid aan in de vorm van een Position Paper. Dit doen ze in New York, waar nu één van de belangrijkste internationale vergaderingen over duurzame ontwikkeling gaande is: de Verenigde Naties Commissie voor Duurzame Ontwikkeling.

Don Gerritsen (24) en Maayke Damen (21) bieden minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in New York namens de Nederlandse jongeren hun Position Paper aan. Hierin geven ze aan wat jongeren zien als oplossingen voor de huidige vraagstukken van de VN Commissie voor Duurzame Ontwikkeling. Onder andere de thema's landbouw, rurale ontwikkeling, droogte, verwoestijning en klimaatverandering komen aan bod. Volgens de jongerenvertegenwoordigers mag in ieder geval educatie niet vergeten worden. Don: "Educatie over deze duurzame thema's is ontzettend belangrijk. Zo maak je wereldwijd jongeren bewust van de problemen en kun je met hen tot duurzame oplossingen komen."

De afgelopen week hebben de twee veel gelobbyd voor jongerenparticipatie bij de VN. Naast al dat vergaderen was er in de twee weken van hun verblijf ook nog tijd voor andere dingen. "Minister Verburg heeft ook een druk schema in New York, maar toch vond ze het de moeite waard om vanmorgen met mij in Central Park te gaan hardlopen!" vertelt Don.

Don houdt een weblog bij tijdens zijn werkbezoek aan New York Kijk daarvoor op www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,