Ingezonden persbericht


Checkit Live.nl top 10: april 2008

Nijmegen, 15 mei 2008. Ook deze maand heeft Search Engine Mediabureau Checkit in samenwerking met Live Search de meest gezochte nieuwsitems bij live.nl uit april op een rijtje gezet. Koningin Beatrix werd deze maand het meest ingetypt in de Live Search zoekmachine.


1. Beatrix

2. Huntelaar

3. Feyenoord

4. Ajax

5. Buienradar

6. Zonsondergang

7. Aukje van Ginneken

8. Weer

9. Netlog

10. Frankrijk

Het was de laatste dag van deze maand dan eindelijk weer zover: Koninginnedag! De Koninklijke familie bracht deze dag een bezoekje aan de Friese plaatsen Franeker en Makkum. Onze koningin Beatrix was dan ook het meest gezochte zoekwoord bij Live Search. Daarnaast hielden de weersvoorspellingen voor deze dag Nederland bezig. Buienradar en Weer waren dan ook veelgebruikte zoektermen. Gelukkig viel de voorspelde regen mee, en kon het grootste gedeelte van Nederland Koninginnedag droog doorbrengen.

Daarnaast hield het voetbal de Nederlandse internetgebruiker bezig. Klaas-Jan Huntelaar staat in de belangstelling van diverse Europese topclubs, maar de nieuwe Ajax trainer Marco van Basten heeft aangeven hem graag te willen behouden. Verder won Feyenoord de KNVB beker, en greep Ajax naast de titel van landskampioen.

De Live Search top 10 wordt maandelijks samengesteld uit de top 1000 zoekresultaten van www.live.nl. Lees ook de vorige Live.nl top 10 van maart op www.checkit.nl/press-report_live_nl_nieuws_maart_2008.html. Of bekijk alle edities van de Live.nl top 10 op www.checkit.nl/msnsearchtop10.html om een interessant beeld te krijgen van de 'Zeitgeist'.

Bron: www.live.nl

Over Checkit
Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing. Kijk voor meer informatie over Checkit op http://www.checkit.nl.


---