Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Utrecht, 26 maart 2008.

Festival Dans voor Mei 2008

het woord aan de dans
Van donderdag 15 t/m zondag 18 mei '08 in Amsterdam

'Dans en taal' is het thema van festival Dans voor Mei dat in 2008 voor de vijfde keer plaatsvindt in theaters in de Nes te Amsterdam. Extra festivallocatie dit jaar is de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) waar boekenzoekende bezoekers op onverwachte momenten op een fusion van dans en taal worden getrakteerd. Dans voor Mei is het enige landelijke festival voor de top van de amateurtheaterdans en een ontmoetingsplek voor iedereen die zich met dans bezighoudt, zowel amateurs als professionals. Het vierdaagse dansfestival is een initiatief van Kunstfactor Dans in samenwerking met theater De Engelenbak en vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 18 mei 2008.

Een pratende danser, een rappende rapper met naast hem een danseres, een acteur die een danser op zijn tekst meeneemt. Wat gebeurt er wanneer taal en dans een duet aangaan? Dans voor Mei 2008 onderzoekt met dansmakers en taalvirtuozen dit jaar het thema: 'dans en taal'. Het festival toont kwalitatief hoogwaardige amateurdansvoorstellingen, bevat expertmeetings en een meerdaagse cursus 'dans en taal' onder leiding van Wies Bloemen van danstheater AYA. Op zaterdagavond 17 mei worden de Kunstfactor Dansprijzen uitgereikt.

Meer informatie over het festival vindt u op www.engelenbak.nl en www.dansweb.nl Iedereen die interesse heeft in de combinatie dans en taal kan zich opgeven voor de intensive met Wies Bloemen via educatie.dans@kunstfactor.nl

Kunstfactor
Kunstfactor is het sectorinstituut voor de amateurkunst. De landelijke organisatie maakt zich sterk voor de ontwikkeling en promotie van de amateurkunst.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht