Ingezonden persbericht


29 maart 2008
PERSBERICHT - VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

Landgoederen openen hun poorten voor theater, dans, beeldende en eetbare kunst Festival De Tuin der Lusten groeit naar drie locaties

Festival De Tuin der Lusten, dat zich afspeelt op particuliere landgoederen in de provincie Overijssel, groeit in 2008 naar drie locaties. Voor het festival, dat zijn derde editie beleeft, openen telkens weer andere domeinen hun poorten. De Tuin der Lusten brengt een verrassend programma van internationale allure met eigentijds theater, dans, beeldende en eetbare kunst.

Op alle landgoederen maakt het publiek een theatrale wandeling van de ene naar de andere plek. Onderweg passeert men wonderbaarlijke installaties, onverwachte acts, beeldende kunstobjecten en adembenemende landschappen. Maar een Tuin der Lusten is natuurlijk niet compleet zonder eetbare kunst: objecten om van te snoepen. Het programma duurt van 20.00 uur tot middernacht en gaat ook bij regen gewoon door.

De eerste Tuin vindt plaats van 15 tot en met 18 mei op de landgoederen Hessum (Dalfsen) en Vilsteren (Ommen), met optredens van onder anderen de wereldberoemde Groupe ZUR (Frankrijk): beeldend theater van topniveau. De groep laat zich bij zijn voorstellingen altijd inspireren door de omgeving en komt dan ook al 10 dagen van tevoren naar het Vechtdal om zich uitgebreid te oriënteren.

Drie weken later, van 5 tot en met 8 juni, is het festival te gast op landgoed De Helmer bij Enschede. Hier is Un Loup pour l'Homme (Canada/Frankrijk) de hoofdact. Deze aanstormende groep brengt buitengewoon spectaculair fysiek danstheater met invloeden van het Nouveau Cirque.

Voor de laatste Tuin der Lusten van 2008, van 11 tot en met 14 september op landgoed Herinckhave in Fleringen (Tubbergen), heeft het festival Das Letzte Kleinod (Duitsland) uitgenodigd. De Nederlands sprekende theatermaker Jens Erwin Siemssen maakt een speciale locatievoorstelling met de bewogen geschiedenis van het landgoed als uitgangspunt.

Festival De Tuin der Lusten is mogelijk dankzij subsidies van de provincie Overijssel, de gemeenten Dalfsen, Ommen, Enschede en Tubbergen, het VSBfonds, het Prins Bernhard Fonds en diverse sponsors.

Medio april maakt het festival het definitieve programma per locatie bekend. De kaartverkoop gaat begin mei van start via de website van De Tuin der Lusten (www.detuinderlusten.nl).

NOOT VOOR DE REDACTIE,