Ingezonden persbericht


Vedior officieel leerbedrijf om tekort zorg aan te pakken

Calibris erkent Vedior Medical opleidingstraject

Hilversum, 15 mei 2008 - Vedior Medical heeft een belangrijke stap gezet met betrekking tot het opleidingen van flexmedewerkers in de gezondheidszorg. Reeds lange tijd bestond de wens om op te leiden in een BBL-traject (werkend-leren) van niveau 2 naar niveau 3. Met de officiële erkenning door Calibris van Vedior Eindhoven en Vedior Rotterdam als erkend leerbedrijf in de zorg is de eerste mijlpaal bereikt. De eerste groepen starten in het najaar met de opleiding. Calibris is het Nederlandse Kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren Zorg, Welzijn en Sport.

Tot voor kort konden detacheringsorganisaties niet in aanmerking komen voor de erkenning als officieel leerbedrijf in de gezondheidszorg. Dit was voorheen alleen weggelegd voor zorginstellingen. Met de erkenning door Calibris is Vedior Medical als eerste detacheringsorganisatie in deze regios in staat om optimale invulling te geven aan capaciteitsproblemen bij haar klanten.

Door een opleidingstraject op te zetten en aan te bieden aan gemotiveerde medewerkers pakt Vedior het tekort aan gediplomeerde medewerkers in de zorg aan.

Over Vedior
Met een landelijk netwerk van ruim 100 vestigingen in Nederland, zet Vedior zich met zon 800 medewerkers en zijn dienstverlening Personeelsdiensten en HR Performance iedere dag weer in voor de beste flexoplossing. Vedior Uitzendbureau BV is een onderdeel van Vedior NV, een van de grootste uitzendorganisaties ter wereld en full-service aanbieder van personeelsdiensten in tal van bedrijfssectoren en onder een divers portfolio van merknamen. Vedior NV is een beursgenoteerde onderneming met het hoofdkantoor in Nederland. Met zijn wereldwijde kantorennetwerk in Europa, Noord-Amerika, Australië, Azië, Zuid-Amerika en Afrika, vindt Vedior het beste talent voor werkgevers en de beste banen - vast en tijdelijk - voor kandidaten.

Voor de redactie -

Ingezonden persbericht