Jonge ondernemer strijdt voor eerlijke handel


ZWOLLE, 20080515 -- De internetonderneming Promothing biedt vanaf 15 mei 2008 unieke Fair trade relatiegeschenken aan via www.wereldgeschenk.nl. Deze relatiegeschenken zijn gefabriceerd in ontwikkelingslanden met aandacht voor de ecologische en sociale omstandigheden ter plaatsen.

Voor de zakelijke markt is het Fair trade relatiegeschenk een geheel nieuw begrip, dat nauw aansluit op het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onder de merknaam Promofair stelt Promothing haar webwinkel beschikbaar voor een eigen lijn Fair trade relatiegeschenken. Deze artikelen lopen uiteen van handgemaakte pennen van bamboe tot gerecyclede tassen uit de Filippijnen en van handgeschept papier tot blikken miniatuurauto's uit Afrika.

Eerlijke wereldhandel
De ondernemer en initiatiefnemer Wim Siemerink timmert ruim een jaar aan de weg met zijn internetbedrijf Promothing. Zijn webwinkel op www.promothing.nl biedt een ruim assortiment relatiegeschenken aan in verschillende prijsklassen voor uitsluitend zakelijk afnemers. Het assortiment is onderverdeeld in een business en een trendy productlijn. Voor Siemerink is maatschappelijk verantwoord ondernemen een vanzelfsprekendheid. "Ik wil vanuit mijn ideologie graag een meerwaarde vervullen. Door het aanbieden van Fair trade producten geven wij de makers in ontwikkelingslanden een betere toekomst en onze klanten een uniek geschenk met extra betekenis en dus een goed gevoel. De artikelen kunnen in overleg worden bedrukt en naar wens worden verpakt. Op deze manier kunnen ondernemers hun horizon verbreden en een bijdrage leveren aan een eerlijke wereldhandel."

Studentenprojecten
Promothing werkt nauw samen met Educaid, de ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie van de Hogeschool Windesheim te Zwolle. In dit unieke partnerschap bieden de studenten van Windesheim gerichte ondersteuning aan projecten en kleine lokale ondernemers. Op niet al te lange termijn hopen Educaid en Promothing gezamenlijk, onder de naam Promofair Foundation, enkele Fair trade projecten op te bouwen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.





Ingezonden persbericht