Nashuatec wordt wereldmerk Ricoh


Nashuatec, Rex-Rotary en Ricoh gaan samen verder onder Ricoh-vlag

'S-HERTOGENBOSCH, 20080515 -- Nashuatec wordt een wereldmerk, met Ricoh. Nashuatec neemt de naam aan van de Japanse moedermaatschappij Ricoh. De naamverandering past in de strategie van Ricoh om één wereldwijde merknaam te voeren. Samen met Nashuatec functioneren Rex-Rotary en Ricoh Nederland nu onder één managementstructuur en één merknaam. Het nieuwe Ricoh staat voor slimme en schaalbare oplossingen in een steeds complexere ICT wereld. `Wij zijn geëvolueerd van een leverancier van copiers en printers naar een totale document solutions provider op het gebied van documenten. Dat beeld moet helder worden onder één merk', aldus Carol Dona, COO Ricoh Nederland.

Het beste van beide werelden
In de kern draait het nieuwe Ricoh om het beste van beide werelden. De cultuur en gedrevenheid van Nashuatec, waaraan het beste van Rex-Rotary (als onderwijsspecialist) en Ricoh Nederland (als sterke distributiepartner) wordt toegevoegd plus de kracht en (financiële) betrouwbaarheid van het wereldwijde sterke merk Ricoh. Dit levert aan de ene kant een gedreven organisatie, gericht op relaties en persoonlijke aandacht. Aan de andere kant een merk dat in alle distributiekanalen sterk is vertegenwoordigd en alle soorten klanten en marktsegmenten optimaal kan bedienen.

Strategie
`Wij hebben afgelopen 10 jaar geweldig geïnvesteerd in onze producten, in onze services en juist ook in onze software solutions rond document management. Klanten krijgen bij ons meer dan het apparaat, ze krijgen toegang tot concepten op het gebied van kostenbeheersing en productiviteit. In het nieuwe Ricoh gaan we de strategie vol doorzetten. We zijn leidend in document management oplossingen en zullen dat blijven. We blijven innoveren met onze klanten in het zoeken naar nieuwe oplossingen die het werken slimmer, gemakkelijker of productiever maken', aldus Michel De Bosschere, CEO Ricoh Nederland/België.

Rebranding
Met één organisatie onder één merk biedt het nieuwe Ricoh alles onder één dak aan: de machines, de consultancy, het projectmanagement, de ICT-expertise en verder al het denkbare om informatie in organisaties op hoogwaardige wijze te managen.

Over Ricoh
Ricoh is leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printsolutions, document management en consultancy) binnen organisaties. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland (voorheen Nashuatec) is gevestigd in `s-Hertogenbosch. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering en het werken in netwerken, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot een marktleider in digitale kantooroplossingen. Met 82.000 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche.





Ingezonden persbericht