VeluweFun maakt zich op voor zijn eerste zomerseizoen


BARNEVELD, 20080515 -- Toen Daniël Petri (13) en zijn vader Rufo vorig jaar in Barneveld begonnen met het verhuren van skelters onder de naam VeluweFun, was het zomerseizoen praktisch afgelopen. Daardoor had VeluweFun alle tijd om zich voor te bereiden op deze zomer met - naar verwachting - een groeiende klantenkring. Daar hoopt VeluweFun op, want het primaire doel is om met de verhuuropbrengsten de Bijbelvereniging (voorheen de Nederlandse Gideons) te steunen. Deze christelijke organisatie legt Bijbels neer in hotels en vakantiehuisjes.

Met de optocht tijdens Koninginnedag werd de aftrap gegeven voor het eerste zomerseizoen van VeluweFun. Ruim 600 flyers deelde het promotieteam aan de toeschouwers uit.
Daniël, die het klantencontact verzorgt, vertelt: "Mijn zusjes hadden vriendinnetjes gevraagd om de flyers uit te delen. Zij droegen allemaal een T-shirt met het VeluweFun-logo erop."
Dat logo - een hert achter een stuur - werd gratis ontworpen door een professionele vormgever uit Goes. Ook Barneveldse bedrijven sponsoren VeluweFun. Onder het motto Hoe meer wielen, hoe meer vreugd! adverteerden rijwielhandel Fraanje en autobedrijf Van Domselaar op de flyers. Fraanje financierde ook de kosten die gemaakt werden voor het reclamebord dat VeluweFun gebruikte tijdens de optocht.

VeluweVerkenner
VeluweFun verhuurt een grote familieskelter onder de naam 'VeluweVerkenner', waarop vier trappende (volwassen) mensen kunnen plaatsnemen. Daarnaast kan er een kind mee. In de bagagekar is dan nog ruimte voor twee kinderen. Daniël: "Nieuw is het stoeltje voorop voor een peuter tot ongeveer drie jaar. Ook heeft mijn vader zonnedakjes gekocht, als beschutting tegen de zon, maar ook tegen de regen." Huurders hoeven niet bang te zijn dat hun skeltertocht in het water valt, want VeluweFun biedt een slecht weerverzekering. "Als het regent kun je zonder kosten annuleren en een nieuwe afspraak maken," vertelt Daniël, die ook de website www.veluwefun.nl onderhoudt.

Meer vraag
Regelmatig moet VeluweFun potentiële huurders teleurstellen, omdat VeluweFun slechts beschikt over één VeluweVerkenner en één VeluweWelp, een kinderskelter voor maximaal twee kinderen. Daniël: "Ik werd eens gebeld door mensen die zeven Verkenners wilden huren. Ook werd ik benaderd met de vraag of de Verkenner elf mensen kon rijden. Dat kon dus helaas niet. Voor de Verkenner zijn er wagons te koop die je erachter kunt koppelen zodat er meer mensen mee kunnen trappen, maar deze zijn erg duur."
Iedereen die bij VeluweFun de Verkenner of Welp huurt, steunt daarmee de Bijbelvereniging. Deze organisatie zorgt ervoor dat in elk hotel of vakantiehuis een Bijbel ligt. "Tot nu toe kon VeluweFun dankzij zijn klanten vijf Bijbels van de Bijbelvereniging financieren. Dat moeten er meer worden", vindt Daniël. In de komende tijd wil hij met de VeluweVerkenner meer door Barneveld gaan rijden om bekendheid te verwerven.

VeluweFun is te bereiken via 06 - 50 80 31 36 (niet op zondag).





VeluweFun