Ingezonden persbericht


Extra acts op jubileumfeest 3VOOR12

10 jaar 3VOOR12 in het Paard van Troje

Op donderdag 15 mei viert VPRO's 3VOOR12 het 10-jarig bestaan op 17 locaties in Nederland. Elke lokale afdeling van 3VOOR12 vult dan een live uitzending via 3VOOR12 TV. In Den Haag wordt dat gedaan door een grote sessie met Haagse muzikanten die de grote Haagse hits uit heden, verleden en toekomst spelen. Nu zijn daar nog twee acts aan toegevoegd.

Het feest wordt geopend door de winnaar van de KoninginneNach Bandverkiezing 2008, de funkpop band Squirrel & The Hazelnuts. Zij zullen het publiek met hun vrolijke muziek alvast lekker in de stemming brengen. De avond wordt afgesloten door het Haagse dubstep duo Charly & Gallus, winnaars van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2008. Met hun aanstekelijke beats zijn zij de ideale afsluiting van het jubileumfeest.

Het hoofdprogramma bestaat uit een tweedelige sessie met een uiteenlopende selectie van Haagse muzikanten. Zij zullen die avond een gevarieerde selectie laten horen van de nummers uit 50 jaar popgeschiedenis uit Den Haag. Zo komen er onder andere nummers van de Golden Earring, Anouk, Shocking Blue, Kane, Di-rect en Q65 voorbij. Maar ook de jongere acts als VanVelzen, F, Kern Koppen, Seven en All Missing Pieces komen aan bod. Dat wordt dus een feestje die je echt niet mag missen.

Presentatie 'Pop Over Zee'

Tijdens het 10 jaar 3VOOR12 feest vindt ook de presentatie van een nieuw fonds plaats. Wethouder Cultuur, mevrouw Jetta Klijnsma, zal deze avond het fonds 'Pop Over Zee' presenteren. Dit nieuwe fonds is een initiatief van David Rietveld, Gemeenteraadslid van de SP, en werd in samenwerking met de Gemeente Den Haag Dienst OCW afdeling Cultuur en het Haags Pop Centrum uitgewerkt. Het fonds is opgericht om bands uit Den Haag financieel te ondersteunen bij optredens in het buitenland. Hiermee kan Den Haag internationaal op de kaart worden gezet als popstad. Voor de komende drie jaar is 75.000,- euro beschikbaar.

Voorverkoop

De voorverkoop voor 10 jaar 3VOOR12 op 15 mei in het Paard van Troje is inmiddels van start gegaan. Kaarten kopen kan via www.paard.nl (online) of via de kassa van het Paard van Troje (070-3601838). Vanwege de beperkte capaciteit raden we aan om van tevoren kaarten te kopen.

10 jaar 3VOOR12

15 mei in het Paard van Troje (kleine zaal)

Prinsegracht 12, Den Haag

Aanvang: 20.00 uur

Entree: 5 euro (excl. Servicekosten)

10 jaar 3VOOR12 in het Paard van Troje wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Haags Pop Centrum, VPRO's 3VOOR12, Paard van Troje en Atinet.


---