Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 13 mei 2008

Nieuw hotel in Amersfoort bereikt hoogste punt

Er wordt door de bouwvakkers van Van Hoogevest hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe hotel van de hotelketen NH Hoteles in Amersfoort. Op donderdag 15 mei a.s. bereikt het gebouw met acht verdiepingen aan de Stationsstraat op spectaculaire wijze haar hoogste punt.

Op deze locatie zal de van origine Spaanse hotelketen NH Hoteles vanaf begin 2009 het viersterren hotel NH Amersfoort gaan runnen. Het hotel beschikt over 114 kamers, een congresruimte voor 150 personen en diverse vergaderzalen. Het krijgt een totale omvang van ongeveer 6.000 m2 en eigen ondergrondse parkeerplaatsen. De bouw van het hotel is vorig jaar zomer gestart. Nog geen jaar later gaat de NH vlag al in top. Dit heuglijke feit wordt donderdag 15 mei a.s. gevierd in aanwezigheid van onder meer wethouder Ruud Luchtenveld en Arco Buijs, directeur NH Hoteles.

Het hotel NH Amersfoort is het sluitstuk van het project Brouwershof, drie gebouwen rondom een nieuw plein in het stationsgebied van Amersfoort. Eerder realiseerden Multi Vastgoed en de Van Hoogevest Groep er in gezamenlijkheid het kantoor voor Akzo Nobel Chemicals (10.000 m2) en een tweede kantoor. In dit kantoor hebben o.a. het Amerikaanse TSYS, Bizz Design, Cerus Europe en Insight Internationaal zich gevestigd. Er zijn inmiddels contacten voor de resterende vierkante meters. Onder het centrale plein is een parkeergarage in twee lagen voor circa 225 auto's.

Het planconcept voor Brouwershof is afkomstig van T+T Design, het in house ontwerpbureau van Multi Vastgoed. Het ontwerp van het hotel is uitgewerkt door architectenbureau Van den Oever, Zaaijer en Partners.

Over NH Hoteles
NH Hoteles is de derde zakelijke hotelketen in Europa met 343 hotels en 50.570 hotelkamers in 22 landen Europa, (Latijns-)Amerika en Afrika. NH Hoteles werkt momenteel aan 50 hotelprojecten die samen meer dan 9.000 nieuwe hotelkamers zullen toevoegen. In Nederland beschikt NH Hoteles over 32 hotels waarvan 13 in Amsterdam. De expansiedrift van de hotelketen is groot te noemen.

Noot voor de redactie,