Gemeente Apeldoorn

Donderdag 15 mei aftrap Apeldoornse voorronde Energy Survival

Leerlingen in spanning voor Grote Geheime Opdracht

De gemeente Apeldoorn organiseert ook dit jaar weer, in samenwerking met de KRO, een voorronde voor Energy Survival en vraagt hiermee aandacht voor haar energie- en klimaatbeleid. Donderdag 15 mei is het zover: na weken les over duurzaamheid en energiebesparing binden leerlingen van zes Apeldoornse scholen de strijd aan en voeren de Grote Geheime Opdracht uit. Dezelfde dag krijgen zij ook een lokale jury over de vloer.

De gemeente Apeldoorn heeft een grote ambitie als het om duurzaamheid gaat: in 2020 een energieneutrale stad. Om dit te kunnen realiseren wil de gemeente ook haar jongere inwoners bewust en zorgvuldig om laten gaan met energie. Door deelname aan Energy Survival leren leerlingen uit groep 7 en 8 veel over thema's als energiebesparing en duurzame energie.

Dit doen ze met behulp van digitale lespakketten, opdrachten op internet en excursies. Op die manier leren jongeren bewust om te gaan met energie en proberen zij ook hun omgeving hiervan bewust te maken, zo blijkt uit verslagen van onderzoeksbureau Ruigrok, dat sinds 2005 de resultaten van Energy Survival volgt.

Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer veel enthousiaste Apeldoornse leerlingen betrokken bij Energy Survival: in totaal negen groepen van zes verschillende basisscholen.

Deze groepen zijn al een aantal weken bezig met het uitvoeren van de Energy Survival opdrachten. Aanstaande donderdag voeren zij de Grote Geheime Opdracht uit en komt tussen 12.00 en 15.00 uur een lokale jury langs om de uitvoering van de opdracht te beoordelen.

De leerlingen de jury geven een rondleiding door de school en laten zien wat ze hebben bedacht en uitgevoerd. De jury bepaalt daarna welke school dit onderdeel van Energy Survival gewonnen heeft.

Op 27 mei zal tijdens de Energy Survival-dag in het Matenpark in Apeldoorn worden beslist welke drie klassen doorgaan naar de Gelderse halve finale en daarmee kans maken op de tv-finale in Noorwegen.

Einde persbericht.

|

Gemeente Apeldoorn