Ingezonden persbericht


Persbericht

Oss, 28 februari 2008

Van 15 t/m 18 mei in theater De Lievekamp Oss

Indiase musicalshow Bharati terug naar Nederland

OSS - De grootschalige Indiase theaterproductie Bharati, letterlijk 'van India', vertelt op muzikale wijze het liefdesverhaal van de in het westen opgegroeide Siddharta en de Indiase danseres Bharati. De 50 dansers en 10 musici van het gezelschap zijn dit seizoen exclusief voor Nederland in theater De Lievekamp in Oss te zien, van donderdag 15 tot en met zondag 18 mei.

Sinds de première is de show Bharati over de gehele wereld te zien geweest, onder meer in Parijs, Genève en Brussel. Enkele seizoenen geleden deed het Indiase gezelschap Nederland aan. Nu komt deze productie, in een nieuw gemonteerde show, nogmaals naar Nederland.

Klassiek en modern
De Indiase danseres Bharati, symbool voor India, laat Siddharta en het publiek kennismaken met het land India en de 'roots' van dit land. Dit alles in muziek en dans en met oog voor de Indiase tradities. Bharati is gebaseerd op de klassieke muziektradities en vertelkunst uit India maar laat tevens de westerse invloeden aan bod komen. Aan de ene kant traditionele Indiase dansen, aan de andere kant showdansen bekend uit de 'Bollywoodfilms'. De rol van verteller is in handen van de Nederlandse acteur Michel Sorbach, onder meer bekend van zijn rol als de rattenvanger in 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' Het orkest bespeelt een aantal authentieke Indiase instrumenten (zoals de sitar, de sarangi, het harmonium en verschillende handtrommels). Het resultaat is een kleurrijk Indiaas dansspektakel.

Reacties uit de pers
De Volkskrant: "De productie is een staalkaart van het beste dat India momenteel op dat gebied te bieden heeft. (.) De massale dansscènes zijn overdonderend door de synchrone bewegingen waarbij de gratie van de traditionele Indiase dans duidelijk beïnvloed is door de moderne westerse jazzy showdans." Sp!ts: "Als een fontein komt de overdonderende hoeveelheid kleuren en glitters die in de kostuums is verwerkt over je heen. Maar bovenal boeit de vaart in dans en livemuziek."

Waar en wanneer
De musicalshow 'Bharati' is te zien in theater De Lievekamp te Oss van donderdag 15 tot en met zondag 18 mei; aanvang 20.15 uur. Toegangskaarten à E 39,50 zijn verkrijgbaar bij de Theaterkassa van De Lievekamp. Reserveren is mogelijk via de website (www.lievekamp.nl) en telefonisch (0412 64 89 22).



Ingezonden persbericht