Persuitnodiging

Staatssecretaris Bijleveld lanceert aanpak overbodig papierwerk politie

Staatssecretaris Bijleveld van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt donderdag 15 mei het regiobureau politie Limburg-Noord te Venlo. Zij gaat hier in gesprek met politiemensen over de invloed van administratieve lasten op hun werk. Aansluitend zal het project Administratieve Lastenvermindering voor Professionals in de Openbare Sector worden toegelicht en maakt de staatssecretaris de top-5 bekend van administratieve knelpunten waar agenten en rechercheurs mee te maken hebben. Agenten en rechercheurs zijn als eerste aan de beurt voor de aanpak van administratieve lasten. Uiteindelijk komt er een top-5 voor minimaal vier verschillende professionals in de sectoren veiligheid, onderwijs, zorg en sociale zekerheid. Staatssecretaris Bijleveld wil deze knelpunten deze kabinetsperiode wegnemen. Het kabinet wil hiermee bereiken dat de professional minder tijd kwijt is aan het invullen van papieren en meer tijd overhoudt voor zijn of haar eigenlijke werk. Dat wil zeggen meer blauw op straat, meer handen aan het bed en onderwijzers voor de klas.
Politieprofessionals kunnen nu al melding maken van administratieve lasten bij het onlangs geopende meldpunt www.mijnechtewerk.nl. Professionals uit de overige hier genoemde sectoren kunnen hier op termijn ook terecht met opmerkingen en suggesties
De top-5 voor de professional staat naast de top-10 van knelpunten die burgers ervaren in contacten met de overheid. Door deze top-10 aan te pakken wil Bijleveld de dienstverlening van de overheid verbeteren.

Wanneer:
Donderdag 15 mei
13.35 uur

Waar:
Regiobureau Limburg-Noord
Rijnbeekstraat 1, Venlo

Programma:

13.35 uur
Aankomst staatssecretaris bij regiobureau Limburg-Noord.

13.45 uur
Welkomstwoord door korpschef Rookhuijzen.

13.55 uur
Rondetafelgesprek tussen staatssecretaris en medewerkers van het korps over de invloed van administratieve lasten op het politiewerk.

14.40 uur
Woord van welkom door de heer Van Krugten, hoofd communicatie korps Noord- Limburg.
Toelichting op project Administratieve Lastenvermindering voor Professionals in de Openbare Sector door de heer
Kwakkelstein van Binnenlandse Zaken.

14.50 uur
Korte toespraak staatssecretaris en aanbieding rapport top-5 knelpunten agent en rechercheur aan korpsbeheerder Bruls en korpschef Rookhuijzen.

Fotomoment

14.55 uur
Reactie op rapport door korpschef en medewerker.

15.05 uur
Informele afsluiting met hapje en drankje. Mogelijkheid voor pers om vragen te stellen.

Vertegenwoordigers van de media zijn uitgenodigd het hele programma bij te wonen.

Noot voor redacties (