PvdA Rotterdam


Extra geld voor renovatie scholen

Do 15 Mei 2008
Extra geld voor renovatie scholen

Dijksma: Nieuwe stimuleringsregeling gebruiken voor renovatie scholen en extra brede schoolontwikkelingen

Afgelopen dinsdag was de aftrap van de onderwijsmaand. Als de rest van de maand zo verloopt als het de eerste bijeenkomst, dan belooft het een interessante maand te worden. Veel belangrijk onderwerpen passeerden gisteravond de revue in het onderwijsmuseum

Zo vond PvdA fractievoorzitter Peter van Heemst dat er een rapportcijfer aan de ouders gegeven zou moeten worden voor hun betrokkenheid. Volgens PvdA deelraadslid in IJsselmonde, Wilma Kortram, zijn op dit moment de ouders van sommige scholen zelfs al verplicht om het rapport van hun kinderen op te komen halen. Dit zijn allemaal goede ideeen om de participatie van de ouders te verbeteren. Ook Krishna Autar gaf aan dat uit zijn onderzoek bleek dat sommige ouders zich meer betrokken voelen dan uit hun gedrag zou blijken.

Metin Celik vroeg aandacht voor de schoolhuisvesting. Volgens hem zijn er nog te veel scholen die te kampen hebben met slechte huisvesting. Bovendien speelt er nog een concurrentiestrijd onder scholen. Wim Blok, voorzitter van de BOOR, beamende dat goede huisvesting een schaars goed is onder de scholen en dat er mede daardoor wellicht een concurrentiestrijd zou kunnen ontstaan. De BOOR vraagt daarom al vier jaar om financiële middelen. Ook Rene Kronenberg, Dagelijks Bestuurder in Feijenoord, zag dat met name de oude scholen in de problemen zitten, maar dat de nieuwe scholen er beter voor komen te staan. Het scholencomplex wat gebouwd gaat worden in Bloemhof is daar een voorbeeld van. Staatssecretaris Sharon Dijksma gaf aan dat de problemen verholpen zouden kunnen worden door een deel van de gelden uit de nieuwe stimuleringsregeling van het kabinet voor brede scholen te gebruiken voor de renovatie van scholen en extra brede schoolontwikkelingen.

Aanstaande zaterdag 17 mei is er weer een nieuwe onderwijsbijeenkomst met onder andere Staf Depla (woordvoerder PvdA-Tweedekamerfractie kwaliteit van het onderwijs) en Leonard Geluk ( wethouder en daarmee initiatiefnemer van vele Rotterdamse kwaliteitsondersteunende projecten).