PERSBERICHT VLUCHTELINGENCOLLECTIEF

Leeuwarden, 15 mei 2008

OMSTREDEN BEZOEK RITA VERDONK AAN LEEUWARDEN

VLUCHTELINGEN-COLLECTIEF VRAAGT BURGEMEESTER BIJEENKOMST TE VERBIEDEN EN BIEDT NAZORG

VluchtelingenCollectief beperkt zich bij het bezoek van Rita Verdonk aan Leeuwarden tot informatie aan belangstellenden over de dramatische consequenties die Verdonks terugkeer naar de politieke macht zouden kunnen hebben voor de Nederlandse samenleving en vooral ook voor de Friese gemeenschap.

Tevens wordt geestelijke ondersteuning geboden omdat blijkt dat sommige mensen zo in de war raken en in psychische nood geraken dat bij hen de angst ontstaat dat mevrouw Verdonk naar Friesland komt om wraak te nemen voor de pardonregeling en zoveel mogelijk verblijfsvergunningen ongedaan wil maken.

Het taalgebruik van mevrouw Verdonk zelf is hier de oorzaak van en daarom heeft VluchtelingenCollectief burgemeester Crone gevraagd om de bijeenkomst van Rita verdonk te verbieden totdat door de gemeente voorzien is in adequate voorlichting en nazorg.

VERDONK WIL FRIESE SAMENLEVING OPHEFFEN

Zoals bekend wil Rita Verdonk niet alleen de provincie Friesland zo snel mogelijk opheffen maar ook de karakteristieke Friese verdraagzaamheid.

Mensen die willen tonen dat Friesland een echte samenleving is die heel goed zonder Rita Verdonk kan of solidariteit willen tonen met de slachtoffers van Verdonks gedachtengoed, kunnen zich aansluiten bij de demonstratie aan de overkant van het Oranjehotel, bij het NS-station van de organisatie Doorbraak.