PvdA Rotterdam


PvdA blij met acties burgemeester op Katendrecht

Do 15 Mei 2008 - Redactie
PvdA blij met acties burgemeester op Katendrecht

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst is tevreden over de maatregelen die burgemeester Opstelten gaat nemen om een einde te maken aan de overlast en intimidatie die een groepje kinderen veroorzaakt op Katendrecht. Daarvan werd een ontluisterend beeld gegeven in de uitzending van PREMtime van 7 mei jongsleden op Nederland 2.

De burgemeester stelt een selectieve avond klok in. De ouders van de overlastgevende kinderen op Katendrecht worden per brief op de hoogte gebracht dat hun kinderen om 21.00u thuis moeten zijn en niet meer op straat mogen rondhangen. Dit is een grote stap vooruit, aldus Peter van Heemst.

De tweede maatregel die genomen wordt is dat het jeugdhonk structureel open gaat. In plaats van één jongerenwerker gaan drie jongerenwerkers ervoor zorgen dat er ook s avonds activiteiten worden georganiseerd. De jongerenwerkers zullen onder het motto grenzen stellen, ruimte bieden aan de slag gaan en bondgenoot zijn van zowel de jongeren als de politie.

Ook zullen de probleemgezinnen langdurige en intensieve opvoedingsondersteuning krijgen. Peter van Heemst: De gemeente zit daar nu terecht bovenop, want opvoeden begint immers thuis.