Amnesty International

Persbericht Amnesty International
13 mei 2008

Amnesty International:Legendarisch benefietprogramma 'Een Gebaar', met Freek de Jonge, Kees van Kooten en Wim De Bie, verschijnt na 25 jaar op DVD.

Op 16 en 17 mei 1983 werden in Carré in Amsterdam twee benefietavonden voor Amnesty International gehouden, met belangeloze medewerking van tientallen artiesten waaronder Paul Haenen(Margreet Dolman), Mathilde Santing, Herman van Veen, Het Wilem Breuker Collectief, Fay Lovsky, Doe Maar, De Duo's (Arjen Ederveen en Kees Prins), Peter Faber, Rinus Ferdinandusse, Herman Brood en André Hazes. De presentatie was in handen van Freek de Jonge, Kees van Kooten en Wim de Bie. Op 26 mei 1983 zond de VPRO het programma op Nederland 1 uit.

Op 16 mei 2008 verschijnt 25 jaar na deze bijzondere avonden en ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van Amnesty International afdeling Nederland, een DVD met de integrale, ruim drie uur durende televisieregistratie van deze unieke avonden. Het was door 'Een Gebaar' dat Kees van Kooten en Wim de Bie eindelijk eens in het theater optraden. Ze vormden samen met Freek de Jonge het hart van het programma. Als het Speedy Trio zongen ze met zijn drieën 'Wat is het klote om de klos te zijn'. Bijzonder is ook het duet dat Herman Brood en André Hazes samen zongen:'t is mijn schuld'.

Noot voor de readctie-