Ingezonden persbericht



Wethouder Asscher maakt wandeling met jong en oud

Nieuwe stadswandeling door de Amsterdamse wijk De Pijp

In opdracht van stadsdeel Oud-Zuid heeft Amsterdam Toerisme & Congres Bureau een stadswandeling door de Amsterdamse wijk De Pijp samengesteld. Doel van de wandelroute is bezoekers kennis te laten maken met de rijke geschiedenis en bezienswaardigheden van De Pijp. Op vrijdag 16 mei loopt wethouder Asscher een deel van de wandeling samen met enkele bewoners van zorgcentrum Amsta en scholieren van het Berlage Lyceum.

Op vrijdag 16 mei overhandigt wethouder Asscher het boekje 'Stadswandeling De Pijp' aan een aantal bewoners van zorgcentrum Amsta - grote kenners van de geschiedenis van de wijk - en enkele scholieren van het Berlage Lyceum. Jong en oud wandelen vervolgens een deel van de route door de Diamantbuurt.

De route door het Quartier Latin van Amsterdam staat beschreven in een handzaam boekje met daarin een overzichtelijk kaartje en mooie illustraties en is verkrijgbaar in Nederlands en Engels. U leest alles over de geschiedenis van de wijk en de wandeling leidt u langs diverse bezienswaardigheden.

Audiotour
Voor de Nederlandstalige wandelaar zijn voor verschillende onderwerpen de route geluidsitems beschikbaar voor iPod of mp3-speler. Kenners en bewoners vertellen hun verhaal waardoor de wijk en haar geschiedenis nog meer tot leven komen. De wandeling kan overigens ook zonder de geluidsitems prima gelopen worden.

De wandeling is kosteloos verkrijgbaar bij onder andere Stadsdeelkantoren Oud-Zuid, hotels, musea en andere culturele locaties in Amsterdam en voor een kleine vergoeding bij de Amsterdamse VVV informatiekantoren. De geluidsitems zijn gratis te downloaden op www.oudzuid.amsterdam.nl en www.amsterdamtourist.nl.




Ingezonden persbericht