Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Persbericht + Drents Museum 2 mei 2008

Spectaculair concert Oriënt Tales
16 mei 2008

In het Drents Museum komen op vrijdag 16 mei 2008 het oosten en het westen samen in een bijzonder concert: Oriënt Tales. Vanaf 20:00 uur is een mix van Aziatische melodieën en westerse muziekstromingen te horen van het Oriënt Tales Ensemble onder leiding van componist Jan Meiborg.

Oriënt Tales is een uniek concept van componist Jan Meiborg. Speciaal voor het project Go China! Assen-Groningen heeft Jan Meiborg een concertprogramma samengesteld met Chinese traditionals, Aziatische filmthema's en eigen werk variërend van romantisch klassiek tot new jazz. Het Oriënt Tales ensemble maakt gebruik van authentieke instrumenten zoals de Chinese harp, mondorgel, ehru, cajon, viool, bas en piano. Daarnaast is er de hightech apparatuur: synthesizers, laptops en beeldprojecties. De verrichtingen op het podium zijn te volgen op grote projectieschermen. VJ-collectief 13punt5 wisselt deze beelden af met beeldmateriaal van onder andere het terracotta leger, Chinese landschappen en eigen projecties.

Reeds op jonge leeftijd toont pianist en componist Jan Meiborg (1967) interesse in het verre oosten. Na het optredens in Japan in 1989 met de band 'What-A-Gig!' ontwikkelt Jan Meiborg het eigenzinnige concept Oriënt Tales waarin hij zijn belevingen in Azië muzikaal tot uiting brengt. Direct bij aanvang ontvangt hij lovende kritieken van de diverse media. In 1995 verschijnt het debuutalbum 'Oriënt Tales'. Inmiddels wordt gewerkt aan het derde album.

Verkoop en reserveringen
Kaarten zijn ¤ 15,00 inclusief museumbezoek vanaf 18.30. Reserveren is mogelijk via Theater de Kolk, 0592 - 313 330. Het concert begint om 20.00 uur. Het museum wordt vanaf 18.30 exclusief opengesteld voor bezoekers van Oriënt Tales. Dit is een unieke kans om de tentoonstelling 'Het Terracotta Leger van Xi'an' in alle rust te bekijken.

Noot voor de redactie: