Gemeente Goes

Weekend van de AmateurKunst

Op 16, 17 en 18 mei organiseert Goes samen met zes andere gemeenten in samenwerking met Scoop het Weekend van de AmateurKunst (WAK). In Goes, Vlissingen, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Hulst, Borsele en Reimerswaal stellen amateur-kunstenaars dit weekend hun werk tentoon.

Op het WAK zijn alle kunstdisciplines welkom: van theater tot schilderkunst, van muziek en dans tot beeldhouwkunst. De amateur-kunstenaars kunnen daarnaast zelf kiezen hoe zij hun werk tentoon willen stellen. Via een expositie, kunstroute, optreden of wellicht een workshop.

Het WAK is sinds de eerste editie flink gegroeid. In 2006 is het WAK gestart met de gemeenten Vlissingen, Reimerswaal en Borsele. Een jaar later volgde de gemeente Middelburg. Dit jaar zijn daar nog de gemeenten Goes, Schouwen-Duiveland en Hulst aan toegevoegd.

De organisatie streeft ernaar om met meer bezoekers, meer deelnemers en meer gemeenten die meedoen, nog een groter evenement te worden. Voor volgend jaar hebben Veere, Terneuzen en Kapelle hun medewerking al toegezegd.

De gemeente Goes doet een oproep aan alle amateur-kunstenaars, individueel of in groepsverband, om zich in te schrijven voor het WAK. Amateur-kunstenaars kunnen contact opnemen met de WAK-coördinator van Goes, Pascal van Elteren, tel. 24 97 54.

Meer informatie over het WAK:

Projectleider WAK, Jenny van Kampen, tel. (0118) 68 25 36, jvkampen@scoopzld.nl of www.wakzeeland.nl