NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


Cursus wet- en regelgeving gezondheidszorg: schrijf u nu in!

Werkt u in een zorginstelling en heeft u het gevoel niet geheel bij te zijn op het gebied van de laatste ontwikkelingen over wet- en regelgeving in de gezondheidszorg? Wanneer u in uw dagelijkse werkzaamheden wordt geconfronteerd met vraagstukken waarbij u een beroep moet doen op deze kennis kan dat behoorlijk lastig zijn. NVZ plus! brengt u op de hoogte. Onze dertiendelige cursus Wet- en regelgeving in de gezondheidszorg geeft u het overzicht en maakt dat u uw parate kennis op dit gebied uitbreidt.

Een dertiendelige leergang
Hoe werkt de introductie van gereguleerde marktwerking door in het huidige gezondheidsrecht? Verandert er wat aan de manier waarop u gewend bent te werken? En hoe past het nieuwe bekostigingssysteem in het juridische kader gezondheidszorg? Ontwikkelingen in bestaande wet- en regelgeving hebben een directe invloed op uw dagelijkse werk en bepalen uw functioneren ook in relatie tot andere partijen, zoals zorgverzekeraars, patiënten vertegenwoordigers en overheden.

Voor wie bestemd?
De cursus is bestemd voor de volgende groepen werkzaam in een zorginstelling:

· Directie(secretaris)

· Managers, hoofden, adviseurs, beleidsmedewerkers
· Juristen en juridische (beleids-)medewerkers
· Medische staffunctionarissen

· Klachtfunctionarissen

Opzet van de cursus
Na dertien bijeenkomsten heeft u een gedetailleerd overzicht en inzicht in de voor u relevante ontwikkelingen over wet- en regelgeving voor de ziekenhuiszorg. Het volledige programma met inhoud van de lessen staat in onze brochure. Deze kunt u hier downloaden. Bij de cursus ontvangt u een reader waarin elk afzonderlijk deelonderwerp aan de orde komt en dat voor u als naslagwerk wordt samengesteld. Na afloop van de leergang ontvangt u een certificaat van deelname.

Datum en plaats
De cursusdag is vrijdag van 09:00 - 12:00 uur en vindt plaats aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, locatie Woudestein. De cursus start op vrijdag 16 mei 2008. De cursusdagen zijn: 16 mei, 23 mei, 30 mei, 6 juni, 13 juni, 20 juni, 3 oktober, 10 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november en 28 november 2008.

Docenten en auteurs
De cursus Wet- en regelgeving in de gezondheidszorg wordt verzorgd door docenten van de NVZ vereniging van ziekenhuizen en het Instituut BMG van het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus Universiteit) in Rotterdam (IBMG). Niet alleen zijn zij verantwoordelijk voor de inhoud van de leergang, ook verzorgen zij de lessen.

De prijs
De kosten van de Cursus Wet- en regelgeving in de gezondheidszorgzorg bedragen voor NVZ-leden EUR 3185,- (NVZ plus! heft geen btw op het cursusaanbod). Hiervoor ontvangt u:

· 13 dagdelen onderwijs

· een reader met studiemateriaal

· een certificaat van deelname van NVZ plus!

NVZ plus!
NVZ plus! is de naam voor een aantal nieuwe diensten van de NVZ vereniging van ziekenhuizen. Ons aanbod bestaat uit cursussen over verschillende onderwerpen en advies op maat. Het aanbod van NVZ plus! is een aanvulling op de activiteiten van de NVZ. De kerntaak van de NVZ blijft belangenbehartiging voor ziekenhuizen, revalidatie-instellingen en categorale instellingen. Voor de cursussen en het advies van NVZ plus! brengen wij een bedrag in rekening.

Meer informatie of inschrijven?
Wilt u meer informatie over deze cursus? Download dan onze brochure cursus wet- en regelgeving gezondheidszorg. Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan via deze website, klik hier en volg de aanwijzingen op deze website. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Marieke Willemse via nvzplus@nvz-ziekenhuizen.nl of 030 273 93 19.