Gemeente Echt-Susteren


Nieuwe opleiding Recreatiesportleider A (RSL-A) van start!

Op 16 mei a.s. start BIND met de opleiding Recreatiesportleider A (RSL-A). Deze opleiding is erkend door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Tijdens de opleiding leer je het organiseren en leidinggeven van sport- en spelactiviteiten. Ben je 17 jaar of ouder en heb je interesse? Kom dan naar de informatieavond op 18 april a.s.

Doel van de opleiding

De opleiding combineert kennis en vaardigheden waardoor de deelnemers op een verantwoorde, eigentijdse en stimulerende wijze leiding kunnen geven aan groepen en/of individuele recreatiesporters. Denk aan het opzetten van recreatieve activiteiten zoals kampdagen, sport/spelmiddagen, recreatieve toernooien, streetgames enz. voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het leiding geven aan deze doelgroepen vraagt ook om specifieke pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden. Tijdens de opleiding Recreatiesportleider Algemeen (RSL-A) maakt u zich die vaardigheden eigen. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

Werkwijze

Tijdens de opleiding wordt met behulp van diverse werkvormen ingegaan op de volgende onderwerpen:

* methodiek en didactiek van recreatiesport
* verantwoord (bege)leiding geven (recreatieve) activiteiten en evenementen

* sport en spelrepertoire

* organisatie van kleine grotere (recreatieve) activiteiten en evenementen

* voorkomen van blessures/ongevallen

* materialenkennis

Tijdsinvestering

De opleiding omvat in totaal 80 lesuren verdeeld in 2 blokken:


- van 16 mei t/m 21juni 2008


- van 5 september t/m 19 december 2008

Tijdens de opleiding vinden er één of twee weekendbijeenkomsten plaats van vrijdagavond tot en met zaterdagmiddag. Daarnaast doorloop je een stage van 25 uur, waarbij je kennis maakt met de verschillende werkvelden van recreatiesport en ervaring opdoet met leidinggeven. Als je specifieke belangstelling hebt voor een bepaald werkveld dan kan daar rekening mee gehouden worden. De opleiding wordt afgesloten met een examen. Het officiële diploma is vervolgens het bewijs van je kwaliteiten.

Kosten

Dankzij subsidies wordt het grootste deel van de opleiding voor je betaald en is de eigen bijdrage slechts 50,- voor 17 t/m 21 jarigen en 100,- voor deelnemers boven de 21 jaar.

Informatieavond RSL-A vrijdag 18 april

Locatie: Sporthal de Sjirp in Nieuwstadt, Susterderweg 25

Tijdstip: 19.30 - 21.00 uur.

De docenten Theo Verberne en Phil Diederen zullen dan een nadere toelichting geven op de inhoud van de RSLA-cursus.

Aanmelden: Informatieavond en/of RSL-A cursus

Mail of bel naar: bind@swe-info.nl of 0475-484848.

Voor vragen: bel of mail SWE-W Yvonne Damen.