Gemeente Gouda


Gemeente Gouda nodigt PVV uit voor werkbezoek aan Gouda (24-4-2008)

De fractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) is van harte welkom voor een werkbezoek aan Gouda. Dan kunnen de kamerleden kennisnemen van het Goudse beleid, inclusief de praktijk van het inburgeren en integreren. Deze uitnodiging doet wethouder Marion Suijker (integratie) aan Geert Wilders en de fractie van de PVV. Het is een reactie op de uitnodiging aan Marion Suijker om mee te doen aan de discussiebijeenkomst van de PVV op 16 mei a.s. in Waddinxveen.

Suijker gaat niet in op de uitnodiging om twee redenen. Ten eerste voelt zij zich als stadsbestuurder met een lokale verantwoordelijkheid niet geroepen deel te nemen aan een debat dat "gedomineerd zal worden door landelijke thema's en discussies". Deze verwachting baseert ze mede op het feit dat de film Fitna in Gouda niet tot veel beroering of discussie heeft geleid.

Suijker schrijft verder in haar brief aan Wilders: ¨Gouda is een stad waar 126 nationaliteiten samenleven op een oppervlakte van vier bij vierenhalve kilometer. Het gemeentebestuur zet zich al jarenlang met vele partijen in om mensen dichter bij elkaar te brengen en op een respectvolle manier met elkaar in gesprek te gaan. Dit doen wij door middel van dialoog. Uw partij heeft laten zien via polarisatie en confrontatie te werk te gaan. Als stadsbestuurder kies ik een andere manier van werken, vanuit mijn brede verantwoordelijkheid voor de Goudse samenleving."