RVD/Kon.Huis nr. 107:

Prinses Màxima bij uitreiking wedstrijd Inspiratie voor Integratie 2008

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden is vrijdagavond 16 mei in de Ridderzaal in Den Haag aanwezig bij de prijsuitreiking van de wedstrijd Inspiratie voor Integratie 2008. Het thema van de wedstrijd is 'de Kracht van Diversiteit'. De avond staat, naast diversiteit in algemene zin, in het teken van bicultureel en vrouwelijk talent in Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen.

Minister-president Balkenende opende in 2005 het eerste gala Inspiratie voor Integratie.

De wedstrijd wordt georganiseerd door De Baak, Management Centrum VNO-NCW.

In de finale van de wedstrijd 'Inspiratie voor Integratie 2008' staan 7 finalisten. Zij hebben de afgelopen maanden de kans gekregen hun ideeën voor een betere beeldvorming rond het thema diversiteit uit te werken. Zo zijn onder andere plannen gemaakt voor een film over de brug tussen werknemers en werkgevers, een creatief videoproject voor het onderwijs en de presentatie van een uitzonderlijke prestatie aan een directie .

Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie en Staatsecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken & Werkgelegenheid houden een toespraak. Eurocommissaris Kroes opent de avond.

Noot aan redacties (