Provincie Noord-Holland

Datum

7-5-2008

Onderwerp

Verkeershinder brug Vrouwenakker bij Uithoorn en Nieuwkoop

Katja Grevers

De provincie Noord-Holland vervangt op dit moment de brug Vrouwenakker. Tussen 16 mei en 17 juni 2008 ondervindt het verkeer hiervan hinder.

De provincie Noord-Holland werkt sinds september 2007 aan de vervanging van de brug Vrouwenakker in de N231 op de grens van Uithoorn en Nieuwkoop. Het werk aan de nieuwe brug heeft vertraging opgelopen onder meer door de late levering van de tijdelijke brug en tegenslag bij de realisatie van de onderbouw van de brug. Hierdoor kan de nieuwe brug pas later worden geplaatst. Dit heeft gevolgen voor het verkeer tussen 16 mei en 17 juni 2008.

Vrijdag 16 mei tot maandag 19 mei: afsluiting N231 Afsluiting N231 bij de aansluiting op de Drechtdijk bij Uithoorn in Noord-Holland. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid. Lokaal verkeer tussen de Kwakel en Vrouwenakker kan de Amstel per auto over de tijdelijke brug passeren. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de al aanwezige tijdelijke fiet- en voetgangersbrug. De werkzaamheden vinden ook s avonds en s nachts plaats, maar niet in de ochtendspits op vrijdag. De N231 wordt naar verwachting op maandag 19 mei in de ochtendspits weer vrij gegeven.

Vrijdag 30 mei t/m zondag 1 juni: plaatsen brug In deze periode wordt de nieuwe brug geplaatst. Hiervoor wordt de N231 ter hoogte van de Amstel in beide richtingen afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen passeren via de nabij gelegen noodvoetgangersbrug. Het Jaagpad, het Nieuwveensjaagpad, de Ruigekade en de Amsteldijk-Zuid zijn tijdelijk onbereikbaar voor autos vanaf de N231 nabij de brug Vrouwenakker. De werkzaamheden vinden alleen overdag op werkdagen plaats.

Vrijdag 13 juni t/m dinsdag 17 juni: aanleg definitieve weg In deze periode zijn de N231 en de Amsteldijk afgesloten. Het Jaagpad en het Nieuwveensjaagpad bij de aansluiting op de N231 afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N201 en de A4. De omleidingroutes worden met borden aangegeven. Zodra delen van het werk zijn afgerond worden die vrijgegeven voor bestemmingsverkeer In het weekend wordt dag en nacht gewerkt, maar niet in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 juni.

Gevolgen voor de scheepvaart
Van eind juni tot half juli vinden nog werkzaamheden bij de brug plaats. De scheepvaart is dan niet gestremd, maar zal wel enige hinder ondervinden door afrondende werkzaamheden op het water.

Omleidingsroute Vrouwenakkersebrug