Gemeente Roermond

Cuypers-musical sluit Cuypersjaar officieel af

Logo Cuypers Met zeven voorstellingen (op de try-out na allemaal uitverkocht!) in theaterhotel De Oranjerie wordt binnenkort het Cuypersjaar officieel afgesloten. De musical over het leven en werk van de beroemde Roermondse bouwmeester Pierre Cuypers wordt van 20 t/m 25 mei (op zondag 2 voorstellingen) opgevoerd. Voorafgaand aan de uitvoeringen zendt L1TV op vrijdag 16 mei a.s. (op zijn geboortedag) een documentaire uit over de Pierre Cuypers-musical.

L1 heeft het afgelopen half jaar de totstandkoming van deze musical van dichtbij gevolgd. Van de repetities van het koor en de kostuummakers, tot de selectie van de kinderen voor een bijrol. En niet te vergeten de professionele hoofdrolspelers, onder wie Paul Vaes uit Venlo. Hij speelt de rol van Pierre Cuypers. Ook zijn er unieke beelden te zien van de begrafenis van Cuypers uit 1921. De documentaire wordt die dag uitgezonden om 17.00, 18.00, 19.00 en 20.00 uur en zaterdag 17 mei overdag in de herhaling.

In totaal worden vijfduizend toeschouwers verwacht bij de zeven voorstellingen in de Roermondse Oranjerie. De try-out vindt plaats op dinsdag 20 mei. De première is één dag later, op woensdag 21 mei. Pierre Cuypers was één van de belangrijkste en invloedrijkste architecten uit de Nederlandse geschiedenis. Hij ontwierp onder meer het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam, kasteel De Haar in Haarzuilens bij Utrecht en een groot aantal kerken. Cuypers ligt begraven in een familiegraf op het Oude Kerkhof in Roermond.

Publicatiedatum: 7-5-2008 Bijgewerkt: 7-5-2008