Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Sportieve heropening skatebaan Oudorp

Alkmaar, 8 mei 2008

Onder de begeleiding van een demonstratieteam heropent wethouder Simon Binnendijk vrijdag 16 mei, om 16.30 uur, de skatebaan aan de Munnikenweg. De skatebaan is grondig aangepakt en in samenwerking met Alkmaarse skaters ontworpen.

Rode lijn

De gemeente Alkmaar is in het verleden op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor een skatebaan. Uiteindelijk bleek de huidige locatie in de Oudorperhout de meest ideale plek. Maar de bestaande skatebaan aan de Munnikenweg was hard aan vernieuwing toe. Daarom zijn een aantal Alkmaarse skaters en skatestore `Rollin' benaderd voor advies. Zij weten hoe de ideale skatebaan eruit ziet!

Inspiratie
Om inspiratie op te doen is de gemeente, samen met een delegatie van vijf skaters, op pad geweest. In verschillende steden in Nederland zijn zij gaan kijken naar andere skatebanen. Alle voordelen en nadelen werden ter plekke getest en verzameld. Aan de hand van de ideeën van de skaters heeft het bureau `Transmission' een ontwerp gemaakt, die tijdens een informatiebijeenkomst voor alle skaters werd gepresenteerd.

Beton gestort
De bouw van de nieuwe skatebaan is uitbesteed aan Spereco. Inmiddels hebben zij alle toestellen geplaatst en is het beton gestort. Maar er kan nog niet geskated worden, het beton moet tot 16 mei uitharden. Dit om oneffenheden op de skatebaan te voorkomen.

8 mei 2008