Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Tien dagen lang Bloeifeest in Park Frankendael

8 mei 2008

Park Frankendael staat tien dagen lang in het teken van de lente. Van 16 tot en met 25 mei vindt in het park het Bloeifeest plaats. Hiermee viert stadsdeel Oost-Watergraafsmeer dat de natuur in de stad weer tot bloei komt. Op het programma staan veel lokale artiesten en ook veel ondernemers uit het stadsdeel doen mee.

bloeifeest 2008 Sharona Ceha, portefeuillehouder Ruimtelijk Beheer en Duurzaamheid, verheugt zich op het feest.
"Park Frankendael is een bijzondere plek in ons stadsdeel en een uniek park voor Amsterdam. Er is geen betere plek om de lente te verwelkomen. Ik vind het fantastisch dat we samen met zo veel talenten uit ons stadsdeel een zo gevarieerd en aantrekkelijk programma kunnen neerzetten. We gaan er een geweldig feest van maken."

Spetterende openingsavond op 16 mei

Op vrijdag 16 mei opent het Bloeifeest met een avond vol activiteiten. Vanaf 17.00 uur is er een grote buurtbarbecue waar iedereen zijn eigen eten óf het speciaal verkrijgbare Happy Bloei Meal kan klaarmaken. Op drie verschillende podia is muziek, theater en dans te zien van talenten uit Oost-Watergraafsmeer. Een kleine selectie: een "showcase" van jong toptalent uit de buurt (JACO), Djembe met Swingende Afrikaanse dans en Capoeira (De Bochel), het Daklozenorkest van Querido, de Fanfare, de Pianowinkel, het Weespertrekvaart Mannenkoor en verschillende bands van de Muziekschool. Om 20.00 uur wordt het Bloeifeest vanaf het hoofdpodium officieel geopend door portefeuillehouder Sharona Ceha, waarbij zij het eerste exemplaar van Bloei, het boek over Park Frankendael, overhandigt aan een surprise guest.

Brugje in Park Frankendael Nog veel meer hoogtepunten

De openingsavond vormt de start van een reeks activiteiten waarmee bezoekers tien dagen lang de afwisselende natuur en het bijzondere karakter van Park Frankendael kunnen ervaren. Op het programma staan onder meer een hondenspeeldag (17 mei), een serie bijzondere architectuurlezingen (18 mei), een Eet- en Kunstmarkt met kinderkookatelier (18 mei), een fotowedstrijd en gedurende alle dagen het kunstproject De Bloeiende Bakfiets. Ook zijn er twee openlucht-filmavonden, wandel- en fietstochten en een audiotour. De feesttiendaagse wordt op zondag 25 mei afgesloten met de Dag van het Park. Het volledige programma is te vinden op de speciale website www.bloeifeest.nl.

Ingrijpende renovatie

Park Frankendael is de laatste tien jaar ingrijpend gerenoveerd. Op de locatie van de voormalige stadskwekerij is een nieuw parkgedeelte aangelegd, en de historische tuinen zijn in oude luister hersteld. Park Frankendael is nu het grootste ecologische park in Amsterdam. De renovatie is bijna klaar.

Asbest

De vondst van asbest tijdens de laatste werkzaamheden aan het park is geen belemmering voor het Bloeifeest. Het gedeelte van het park waar de stukjes asbest zijn gevonden, is afgezet met hekken. De rest van het park is asbestvrij en de GGD geeft aan dat gebruik van het park geen risico voor de volksgezondheid met zich meebrengt. Tijdens het festival is er op de hekken een kindertentoonstelling over asbest en het vroegere gebruik van het park, om uitleg te geven over wat asbest is en hoe dit materiaal vroeger werd gebruikt.
Reageer