Vlaamse Overheid

Brusselse Ring en het knooppunt van Sterrebeek

E40 Brussel - Luik: werkzaamheden tussen de Brusselse Ring en het knooppunt van Sterrebeek

Vlaamse overheid

vrijdag 9 mei 2008

Volgend weekend, van vrijdag 16 tot en met maandag 19 mei, en het weekend daarop, van vrijdag 23 tot en met maandag 26 mei, wordt het wegdek van de E40 tussen de ring rond Brussel en het verkeersknooppunt van Sterrebeek vernieuwd. Er zal daarbij in de twee rijrichtingen gewerkt worden. Bij ongunstige weersomstandigheden zullen de werkzaamheden uitgesteld worden naar een volgend weekend.

De werkzaamheden starten telkens op vrijdag om tien uur 's avonds en zullen in de richting van Luik beëindigd zijn op maandag om drie uur 's middags. In de richting van Brussel zijn de werkzaamheden al op maandag om zes uur 's morgens beëindigd.

Als gevolg van de werkzaamheden zal in iedere rijrichting een rijstrook afgesloten worden. Het verkeer zal dus tijdens de werkzaamheden over twee in plaats van over drie rijstroken moeten rijden. Ter hoogte van het werkterrein zal een snelheidsbeperking van 70 km/u van kracht zijn.

Het verkeer dat van de buitenring naar de E40 richting Luik wil gaan, zal tijdens de werkzaamheden omgeleid worden langs het verkeersknooppunt van Evere. Dat stuk snelweg werd 35 jaar geleden aangelegd. De werkzaamheden zullen de levensduur van het wegdek aanzienlijk verlengen.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be