Gemeente Bodegraven

Wijkteam Noord licht oorsprong straatnamen toe

Op 16 mei om 11.00 uur onthullen wethouder Jan Bouwens en Trudy Rood, voorzitter van het wijkteam Noord, het nieuwe straatnaambord voor de Dirk Bavolaan. Dit is het eerste straatnaambord in Bodegraven-Noord met een onderschrift waaruit blijkt wat de oorsprong van de naam is.

In Bodegraven zijn veel straten vernoemd naar bekende Bodegravers. Maar wie zijn deze mensen en wat hebben zij voor Bodegraven betekend? Het wijkteam Noord zet zich in om dit stukje geschiedenis van Bodegraven voor iedereen zichtbaar te maken. Na het bord van de Dirk Bavolaan volgen er volgend jaar nog andere straatnaamborden.

Het wijkteam Noord nodigt u uit om deze feestelijke onthulling bij te wonen. Voor koffie en koek wordt gezorgd. Na de onthulling kunt u kennismaken met de leden van het wijkteam Noord. Ook kunt u bij hen terecht voor vragen en opmerkingen over de wijk.

Het Wijkteam Noord houdt zich momenteel bezig met een aantal actuele onderwerpen die spelen in Bodegraven Noord. Dit zijn onder andere de nieuwbouw aan de Noordrand, plannen voor exploitatie van het gebied in het zogenaamde oor van Bodegraven (tussen de Burg. Kremerweg en de begraafplaats ), speelgelegenheden voor de jeugd (zoals de Hoeftrap ), de tuin van Ghesel Grothe, de speelplaats bij de Pax Christie school en de parkeerproblematiek.