Gemeente Rotterdam

14 mei 2008

Wethouder Baljeu neemt Rotterdamse TukTuk's officieel in gebruik

Op vrijdag 16 mei om 13.00 uur nemen Jeannette Baljeu (Wethouder Verkeer, Vervoer) en B&W Next-wethouder Steven Koopmans voor het stadhuis de 10 Rotterdamse TukTuk's officieel in gebruik. De Rotterdamse TukTuk's zijn uitgerust met LPG-tanks en zijn daarmee de duurzaamste in hun soort en uniek in Nederland en de wereld. De TukTuks gaan voorlopig rijden aan de Noordoever van de Maas en de Kop van Zuid.

De TukTuk is een in Aziatische landen en met name in Thailand een algemeen bekende vorm van openbaar vervoer. Het is een gemotoriseerde riksja waarin een aantal passagiers kan worden vervoerd. De plaats waar de passagiers zitten is overdekt.

De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) exploiteert de TukTuk's in Rotterdam. In samenwerking met de TukTuk Company Nederland heeft de Rotterdamse Taxi Centrale de TukTuk Company Rotterdam opgericht. Jeannette Baljeu: "Met de TukTuk's verbreden we het vervoersaanbod in Rotterdam, vooral voor de korte ritjes in de stad zijn de TukTuk's een uitkomst. Bovendien zijn de Rotterdamse TukTuk's milieuvriendelijk."

Noot voor de redactie/