Gemeente Zoetermeer

Finale ontwerpwedstrijd Duurzame Stad

Op vrijdagmiddag 16 mei presenteren leerlingen van het Picasso Lyceum, Erasmus College en Alfrink College hun ontwerpen van "Zoetermeer, duurzame stad van de toekomst". Gemeente heeft deze ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder leerlingen van 4-HAVO en 4-VWO. Zij hebben in groepsverband een stad ontworpen, waarin rekening is gehouden met de mogelijke problemen in de toekomst. In totaal deden elf klassen mee, waaronder ook een speciale tweede klas voor begaafde leerlingen.

Scholen voor Duurzaamheid

Dit lokale project valt binnen het landelijke project Scholen voor Duurzaamheid. Het is voor scholen die hun leerlingen praktijkgerichte opdrachten willen bieden en in contact willen brengen met de maatschappij. Het landelijke project staat voor educatie met een hoge kwaliteit en samenhang tussen vakken. Activerende didactische werkvormen roepen bij de leerlingen grote betrokkenheid op en daagt hen uit tot het leveren van eigen inbreng.

Een jury bepaalt 16 mei welke klas de wedstrijd heeft gewonnen. Deze bestaat uit voorzitter Bé Emmens, wethouder Ruimtelijke Ordening, en lokale deskundigen. Speciaal voor de wedstrijd is er een website ontwikkeld: www.duurzamestad.nl.