Deltion College


Eigen busvervoer Deltion succes

Het Deltion College heeft woensdag 14 mei bussen ingezet om het vervoer van studenten naar de Deltionlocaties te verzorgen. Studenten hebben in groten getale gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met het speciale groepsvervoer van Deltion naar school te gaan. Woensdagochtend zijn een groot aantal goed gevulde bussen naar de locaties van Deltion afgereisd om de studenten die ondanks de aangekondigde stakingen toch naar school waren gekomen op de plaats van bestemming af te leveren. Hierdoor was de aanwezigheid op de meeste Deltion locaties woensdag rond de 75 procent.

Deltion heeft echter donderdagochtend 16 mei het vervoer naar de Deltion-locaties alsnog moeten staken nadat busvervoerder Gebo zich had teruggetrokken. Bovendien werd Deltion geconfronteerd met een klacht die de vakorganisatie had ingediend bij de arbeidsinspectie omdat Deltion met het inhuren van busvervoer in strijd zou handelen met de wet Allocatie Arbeidskrachten door Intermediairs. Na onderzoek van de arbeidsinspectie is deze klacht ongegrond verklaard.

Deltion betreurt deze gang van zaken zeer. Veel studenten komen in het gedrang door de vervoersstaking. Zeker vandaag zal een aantal studenten, die examen zouden afleggen op de locatie aan de Dr Hengeveldweg hinder ondervinden van de busstaking.Het onderwijsaanbod van Deltion blijft gedurende de staking van het streekvervoer volledig gehandhaafd.Nu voor volgende week publieksvriendelijke acties zijn aangekondigd zal Deltion College geen maatregelen nemen om het vervoer van studenten naar locaties te verzorgen. Als er in juni toch hardere acties plaatsvinden zal het Deltion College opnieuw op zoek gaan naar oplossingen waardoor onderwijs ongehinderd doorgang kan vinden.