Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Ontwerpuitwerkingsplannen en ontwerpbeeldkwaliteitplan woningbouwlocatie Lange Dreef

De gemeente werkt hard aan de plannen voor de realisatie van woningen op de locatie Lange Dreef in Driebergen-Rijsenburg. Het college heeft het ontwerpuitwerkingsplan voor de woningbouwlocatie Lange Dreef en het ontwerpuitwerkingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitplan voor het perceel Engweg 38A vastgesteld.

Nadat het bestemmingsplan Lange Dreef in juli 2007 onherroepelijk is geworden, is gewerkt aan het opstellen van uitwerkingsplannen voor de beoogde woningbouwlocatie. In het bestemmingsplan is opgenomen dat de beoogde woningbouwontwikkeling worden uitgewerkt.

Voor de woningbouwlocatie stelde de gemeenteraad in december 2007 een beeldkwaliteitplan vast. Het ontwerpuitwerkingsplan Lange Dreef is hierop gebaseerd. Het plangebied is in enkele zones ingedeeld. In de rand langs de bufferzone richting Dennenburg en in het zuidwestelijke deel (richting Langbroekerwetering) komen vrijstaande en tweeonderéénkap woningen. In het gedeelte het dichtst bij de Engweg komen een kerkgebouw en drieonderéénkap woningen. In het centrale gedeelte ter hoogte van de Wildbaan komt een aantal hofjes met geschakelde woningen.

Daarnaast zijn voor het perceel Engweg 38A een
ontwerpbeeldkwaliteitplan (Beeldkwaliteitplan UW2) en ontwerpuitwerkingsplan (Uitwerkingsplan Lange Dreef, UW2) opgesteld. Deze plannen voorzien in de realisering van een vrijstaande woning in een landelijke omgeving.

Inzage en reactiemogelijkheid
In overeenstemming met artikel 4.5 van de voorschriften van het bestemmingsplan Lange Dreef liggen de twee ontwerpuitwerkingsplannen met bijbehorende stukken ter inzage van vrijdag 23 mei tot en met donderdag 19 juni. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen.

Daarnaast ligt het ontwerpbeeldkwaliteitplan in overeenstemming met de inspraakverordening ter inzage van 23 mei tot en met 3 juli. Gedurende deze periode kunnen inspraakreacties worden ingediend.

De zienswijzen of inspraakreacties kunt u kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met Peter Schravendijk, (0343) 56 58 56. Bij de besluitvorming over de vaststelling van de uitwerkingsplannen en het beeldkwaliteitplan worden de zienswijzen en inspraakreacties betrokken.

De ontwerpplannen liggen tijdens openingstijden ter inzage in de Gemeentewinkel in Doorn (Cultuurhuis Pléiade). De plannen kunt u ook inzien in de Openbare Bibliotheek van Driebergen aan de Hoofdstraat 164 op maandag van 14.00 tot 20.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Exemplaren van de plannen ( 38,40 per stuk) kunt u ook opvragen bij Peter Schravendijk, (0343) 56 58 56 of via
peter.schravendijk@heuvelrug.nl.

Communicatie
Op de website www.langedreef.nl en op deze gemeentelijke site treft u de periodiek bijgewerkte informatie aan over dit project. Inschrijven als belangstellende voor een woning is nog niet mogelijk. Zodra dit kan, wordt bekend hoe de inschrijving verloopt.

Laatst gewijzigd: 16 mei 2008