Provincie Groningen

bestrijden muskusratten Voorlichtings- en discussiebijeenkomsten proef niet bestrijden muskusratten 16 mei 2008

Het college van Gedeputeerde Staten heeft in
april het discussiestuk "Proef met niet bestrijden muskusratten" (pdf-document) vastgesteld waarin zij twee proefgebieden aanwijst in de provincie Groningen waar de provincie voornemens is gedurende vier jaar geen muskusratten te bestrijden.

Doel van de proef is om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van het aantal muskusratten en de schade die de dieren aanrichten wanneer er geen bestrijding plaatsvindt. Een van de voorwaarden is dat de veiligheid in het gebied niet in het geding komt. Mede aan de hand van de uitkomsten van de proef, kan de provincie beoordelen of en hoe de muskusrattenbestrijding in de toekomst moet plaatsvinden. De verwachting is namelijk dat het aantal muskusratten en de overlast die zij veroorzaken, zonder bestrijding in eerste instantie meetbaar zal toenemen en daarna weer zal afnemen. Die veranderingen zullen tijdens de proef zorgvuldig in kaart worden gebracht.

Om u te informeren over het doel, de uitgangspunten en randvoorwaarden van de proef met niet bestrijden muskusratten, en om uw suggesties en mening te vernemen, organiseert de provincie Groningen per proefgebied een voorlichtings- en discussiebijeenkomst:

Gebied Veendam - Bareveld - Nieuwe Pekela (kaartje, pdf-document) Vrijdagavond 30 mei van 20.00 tot 22.00 uur (zaal open vanaf 19.45 uur)
Multifunctioneel Centrum De Riggel, Noordercolonie 13, Nieuwe Pekela

Gebied Zuidhorn - Leekstermeer - Aduard (kaartje, pdf-document) Maandagavond 16 juni van 20.00 tot 22.00 uur (zaal open vanaf 19.45 uur)
Multifunctioneel Centrum De Meeden, Burg van Barneveldweg 23, Aduard

Alle grondeigenaren in de gebieden en andere belanghebbenden zijn hierbij van harte welkom.

U kunt de genoemde documenten ook telefonisch opvragen via publieksvoorlichting van de provincie Groningen: 050 - 316 4160. U krijgt de informatie dan na een werkdag per post toegestuurd.

16 mei 2008